Am testat Opel Ampera

Opel Ampera a sosit oficial în Europa. Este un automobil electric ce foloseşte un motor pe benzină pentru a îşi prelungi autonomia. Pentru a îl pune la încercare am fost în Olanda, o ţară extrem de prietenoasă cu maşinile electrice.

Am testat Opel Ampera Am testat Opel Ampera

Cele patru moduri de funcţionare sunt cel mai bine explicate de figura de mai jos.

Ampera are de fapt trei motoare. Motorul electric principal, un motor electric secundar ce funcţionează şi ca generator şi motorul pe benzină de 1.4 litri. Când bateria este plină, doar motorul electric principal acţionează roţile motrice. Pentru putere sporită, ambele motoare electrice funcţionează împreună. Când bateria se goleşte, motorul pe benzină învârte motorul electric secundar creând energie electrică care încarcă bateria. Iar pentru putere mărită cu bateria descărcată, toate cele trei motoare lucrează împreună.

Sistemul este complicat din punct de vedere mecanic. Există nu mai puţin de trei ambreiaje şi o cutie de viteze cu sistem planetar. Dar pentru cel de la volan nu există griji. El nu trebuie decât să scoată cablul de alimentare din priză, să apese pe butonul de power şi să pună levierul în poziţia D pentru a pleca de pe loc.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.