Cadillac CTS

De ce a traversat CTS-ul intersecţia? Ca să rupă gîtul unei limuzine nemţeşti.

Cadillac CTS Cadillac CTS
A venit, în sfîrşit! Noul CTS, cine altcineva? Este o maşină pe care noi o aşteptam poate mai mult chiar şi decît cei de la Cadillac – iar ei spun că au aşteptat 100 de ani ca s-o construiască. Vorbe goale dintr-o simplă mapă de presă, ori purul adevăr?

Ei bine, după cîteva zile la volanul uneia dintre cele mai senzaţionale limuzine de clasă medie, trebuie să recunoaştem că sîntem gata să înfulecăm cuvînt cu cuvînt tot ce s-a scris despre acest automobil.

Nu încercăm să ne jucăm cu inimile fanilor luxului european, dar este pentru prima oară în istorie cînd un automobil american reuşeşte, cu adevărat, să-şi depăşească rivalii – în cazul noului CTS, aceştia fiind Chrysler 300C, Citroen C6, Jaguar S-Type, Volvo S80, Lexus GS şi chiar Honda Legend sau Audi A6.

Priveşte-l o dată şi-ţi vei dori să-i porţi imaginea cu tine toată viaţa. Conduce-l şi vei fi pur şi simplu şocat atît de nivelul de confort, cît şi de calitatea materialelor sau de direcţia absolut formidabilă nu doar pentru o maşină americană, ci şi pentru una care, teoretic, n-ar fi trebuit să aibă un cuvînt prea greu de spus într-o clasă dominată de BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Klasse.

Însă problema nemţilor este că are. Noul Cadillac CTS îţi inspiră un dinamism atît vizual, cît şi tehnic, maşina fiind devansată la capitolul ţinută de drum doar de către BMW.
Cît despre E-Klasse, titanul din Stuttgart se poate lăuda cu nişte finisaje foarte puţin peste cele ale Cadillac-ului, iar dacă ar fi să-i reproşăm ceva acestuia din urmă, i-am imputa faptul că setarea şasiului este poate prea sportivă pentru o limuzină care trebuie să te liniştească tot pe atîta pe cît trebuie să te “întărîte”.

Totuşi, asta nu înseamnă că CTS-ul n-ar fi şi o maşină senzaţional de confortabilă. Spaţiul la genunchi pentru pasagerul din faţă este puţin cam restrîns, din cauza formei planşei de bord, dar aici se termină toate reproşurile.
Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.