Chevrolet Cruze LT 2.0 Diesel – Ep. II: INTERIORUL

Autor: Oraan Mărculescu 19 mai 2009 Test drive

VEZI TOT TESTUL PROMOTOR.RO CU NOUL CHEVROLET CRUZE

Multe spatii pentru sofer in CruzeEi bine, coreenii nu au fost deloc zgârciţi cu spaţiile de depozitare la bordul noului Chevrolet Cruze. Cel puţin şoferul are la îndemână câteva foarte utile, încăpătoare şi bine plasate.

Imediat se remarcă spaţiul dintre scaune, cu o "punte" culisabilă, astfel că poate fi compartimentat în funcţie de recipientele pe care le ai.

După aceea observi micul spaţiu de la baza consolei, unde îţi poţi arunca cu nonşalanţă telefonul. Nu în ultimul rând, diverse acte sau bani poţi pune în spaţiul din partea superioară a consolei, deasupra afişajului digital. Ah, să nu uităm de cotieră, foarte adâncă, deşi nu prea voluminoasă.

In usa intra o sticla de 1,5 litriDupă aceea, poţi pune o sticlă de 1,5 litri în uşă – un lucru pe care nu l-am mai văzut de mult la o maşină compactă. Iar în buzunarul de pe portieră mai rămâne destul loc pentru destule alte chestii.

Torpedoul? Suficient de încăpător, iar în stânga picioarelor pasagerului poţi pune o hartă în buzunarul tip fantă.

Ei bine, la lecţia "cum să facem un interior cu multe spaţii de depozitare", coreenii şi-au făcut temele foarte bine. Ceea ce se continuă cu un spaţiu foarte bun pentru toate locurile, deşi, dată fiind silueta mai dinamică a maşinii, nu ai crede că interiorul este aşa de spaţios.

Mult spatiu in spateŞi totuşi, spaţiul pentru genunchii celor de pe banchetă este aproape generos – pe de o parte mulţumită ampatamentului de 2.685 mm, pe de altă parte datorită spătarului profilat. Oricum, chiar şi cu scaunul dat la maximum în spate, tot ai loc pentru picioare, chiar dacă la cote de clasă mini (oricum, trebuie să fii aproape Ghiţă Mureşan ca să ajungi în situaţia asta…).

Pasagerii din spate beneficiază şi ei de lecţia amintită mai devreme: două suporturi pentru băuturi în cotiera centrală şi buzunare destul de încăpătoare pe feţele portierelor, precum şi buzunare mari pe spătarele scaunelor faţă.

În ce priveşte spaţiul pentru cap, acesta este la cote bune, doar cei prea înalţi având ceva de comentat. În rest, bancheta permite chiar şi prezenţa unei a treia persoane, fără o senzaţie puternică de claustrofobie.

Dacă în alte compacte, de un confort bun pe banchetă se pot bucura cu adevărat doar doi adulţi, iată că Chevrolet Cruze oferă un spaţiu decent pentru doi adulţi şi un copil în mijloc. Şi nu trebuie să fie persoane de statură asiatică.

Portbagaj de 450 litri, modulabilDar oare încap în maşină bagajele tuturor ocupanţilor? Portbagajul are, pe hârtie, o capacitate de 450 litri, cu 50 de litri mai puţin decât Loganul nostru şi cu 100 de litri mai puţin decât Octavia cehilor.

Totuşi, Cruze se încadrează în media sedanurilor de clasă compactă, fiind suficient pentru bagajele a patru pasageri (care, în condiţiile actuale de criză, au învăţat să împacheteze eficient totul în geamantane…).

Ca un plus, gura de încărcare este mare, iar marginea inferioară destul de jos plasată. Să nu uităm că, în caz de urgenţe şi bagaje mai lungi, spătarul banchetei este fracţionabil şi se rabate extrem de uşor. Aşa încât coreenii trec cu brio şi examenul ţinând de modularitatea şi capacitatea portbagajului.

Deci, în final, la ce cote se situează interiorul lui Chevrolet Cruze?

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide