Fiat Punto 2012: nebunie italiană în 2 cilindri. TURBO!

Dacă trăiaţi cu impresia că românii sunt printre cei mai nebuni şoferi de pe şoselele europene, înseamnă că nu aţi condus prin nordul Italiei.

Fiat Punto 2012: nebunie italiană în 2 cilindri. TURBO! Fiat Punto 2012: nebunie italiană în 2 cilindri. TURBO!

Italienii conduc ca nişte nebuni. Spun asta căci una dintre maniile favorite ale italienilor este să se lipească de fundul maşinii tale, apoi să te depăşească razant, evident fără nici cea mai mică intenţie de a semnaliza. O altă manie este să zburde ca rachetele pe străduţele înguste care şerpuiesc printre casele vechi şi pe dealurile înverzite şi fără vizibilitate, drumuri pe care abia dacă încap două maşini una lângă alta.

Ar încăpea chiar două în tunel. Una peste alta...

În acest cadru am testat noul Fiat Punto 2012, o maşinuţă dotată cu un motor de 0.9 litri în doi cilindri. Înainte să pufniţi în râs, aş dori să menţionez că ascuţitoarea cu pricina a primit premiul International Engine of the Year 2011, ba încă este şi Best New Engine 2011 şi Best Green Engine 2011. Secretul? Este vorba de un motor de 2 cilindri 85 CP cu tehnologie TwinAir şi turbină. Da, aţi citit bine. Iar dacă vă întrebaţi cum se împacă 2 cilindri cu o turbină, eu vă spun că răspunsul este surprinzător.

Aici eşti cu pedala la podea şi urci în trepte rapid

Cum se comportă Punto 2012 cu acest motor? Aflaţi în cele ce urmează.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.