Hummer H3

Pentru a se simţi un suveran al şoselelor, cine nu şi-ar dori propriul lui Urban Assault Vehicle?

S-a născut pentru a lupta în Războiul din Irak şi a nu se lăsa intimidat de terenurile accidentate în mare parte de bombe. S-a vrut un vehicul capabil să treacă peste orice obstacol, iar în caz că n-o putea face, să dea obstacolul la o parte.

Bineînţeles, este vorba despre cel mai complet offroader construit vreodată, Humvee-ul (sau HMMWV – High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle). Maşina aceea, dacă îi putem spune maşină, nu ştia ce înseamnă norme de poluare, norme de siguranţă sau economie de combustibil.

Pentru ocupanţii unui Humvee, siguranţa era echivalentă cu abilitatea de a goni cu pedala la fund peste cele mai mari dune de nisip doar pentru a se opri în zidul unei clădiri, a-l muta din loc şi a-şi continua drumul... Pe această lume sau pe următoarea, era invulnerabil.

După 1998, brandul Hummer a fost vîndut celor de la General Motors, rezultatul fiind poate cel mai monstruos SUV care a poluat vreodată planeta noastră.
H2, aşa i-au zis. Sună ca o boală venerică – “Ne pare rău, dar sînteţi purtător de H2.” A fost unul dintre cele mai greu de acceptat automobile din întreaga istorie a industriei.

Un segment uriaş din populaţia Statelor Unite a urît maşina pentru ceea ce era ea cu adevărat. Un tanc pe roţi, cu o autonomie de 25 litri/100 km, în stare să sufoce traficul oriunde ar rula şi să scurteze viaţa planetei la fiecare atingere a pedalei de gaz.

Şi dacă pînă şi americanii au început să fie preocupaţi de mediul înconjurător şi de consumul de carburant, ce fel de şanse mai are H2-ul în Europa?

Deşi s-ar putea să mai întîlneşti unul chiar şi pe la noi prin ţară (ai face bine să speri că nu-l vei întîlni pe contrasens), acest model nu se va vinde niciodată aici în atîtea exemplare încît să devină pasiunea fanilor lui Snoop, 50 sau alţi rapper care, în “Cali”, îşi plimbă H2-urile tunate cu mult bling, pe jante de 23”.

Ciudat felul cum evoluează lucrurile, nu? Adică s-a ajuns de la un vehicul născut pentru vremuri de război (Humvee/H1), la unul customizat cu jante imense, mult crom, subwoofere şi DVD-uri amplasate peste tot în interior (H2).

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.