Hyundai i30 facelift

Modelul de clasă compactă marca Hyundai a trecut de curând printr-un discret facelift. Câteva modificări estetice şi aceleaşi motoare fac din i30 o ofertă interesantă.

Hyundai i30 facelift Hyundai i30 facelift

Hyundai i30u este denumirea oficială purtată de versiunea cu facelift a modelului compact coreean. i30 este sora modelului KIA cee'd. Cum aceasta a trecut printr-o modificare optică, nu se putea ca modelul i30 să rămână neschimbat.

Hyundai i30 a fost mereu mai discret decât modelul KIA. Nici după facelift acest lucru nu s-a schimbat. Desigul actual nu se îndepărtează prea mult de aspectul iniţial al modelului. Astfel elementele care au suferit modificări sunt calandrul, spoilerul faţă, pragurile laterale şi spoilerul spate. Cel mai uşor identificăm un i30u prin aspectul proiectoarelor de ceaţă. Înainte aveau o formă rectangulară acum sunt rotunde. De asemenea, farurile au un fel de contur negru pe modelele superioare din gamă. Noutăţile nu se limitează însă numai la aceste capitole, oferta i30u integrând pachetul "Triple 5" ce constă în 5 ani de garanţie integrală, transferabilă şi fără limită de kilometri, 5 ani de verificări tehnice periodice şi 5 ani de asistenţă rutieră gratuită.

Modelul testat de noi era în echiparea Comfort. Deşi bine dotat, îi lipseau câtea elemente importante.

În primul rând, volanul şi schimbătorul de viteze erau din plastic lipsind pielea cu care sunt îmbrăcate de obicei. Nu ar fi fost o problemă, dacă plasticul ar fi fost de calitate. Însă plasticul din care era fabricat volanul era aspru şi neplăcut la atingere. Aspru pentru aderenţă dar parcă prea aspru. Parcă încerca să îmi comunice ceva, în limbaj Braile. La fel şi schimbătorul. A primit acum o măciulie mult mai mare. Cuplarea treptei de mers înapoi se face tot prin apăsarea butonului de sub levie. Plasticul însă este la fel de prost ca cel din care este fabricat volanul. Deci, nu ezitaţi să optaţi pentru modelul superior care are volan şi schimbător legat în piele. Este un element de care te loveşti de fiecare dată când te urci în maşină. Şi e păcat să nu fie de calitate, pentru că restul maşinii este chiar foarte ok.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.