Jaguar X-Type facelift - test în RO

Întotdeauna există alternative la clasa berlinelor premium, însă timpul parcă stă în loc atunci când îţi faci curaj, o priveşti în ochi şi îi spui: “Am un Jaguar...”

Jaguar X-Type facelift - test în RO Jaguar X-Type facelift - test în RO

Cred că toată lumea ar trebui să încerce asta măcar o dată în viaţă. Sună frumos, elegant, de bun-gust. Practic, la fel ca maşina. Calităţile acestea se potrivesc de minune unui X-Type care a primit un plus de energie vizuală în urma faceliftului.

Nu mai puţin de 500 de componente au fost remodelate sau schimbate pentru anul 2008, cele mai vizibile fiind grila frontală, spoilerele, emblema din spate, oglinzile laterale şi finisajele & cadranele de bord de la interior.

Rezultatul nu e atât de şocant precum, să zicem, un... XF, însă nici nu trebuie. Rolul unui X-Type este să păstreze linia tradiţională a limuzinelor Jaguar, ceea ce probabil va face şi pe viitor.

În spatele volanului e puţin mai bine acum decât era înainte de facelift. Dar asta nu din cauza materialelor sau a cine ştie cărei culori a cabinei, ci datorită gărzii la sol, care a fost micşorată, pentru o ţinută de drum superioară. Diferenţa se simte. Nu e mare, dar e acolo.

În rest, X-Type există pentru a te duce confortabil unde ai nevoie, nu însă în timp-record. Gropile şi denivelările puteau fi amortizate mai bine, însă, acolo unde drumul este perfect, Jaguarul se simte ca acasă.

Pe viraje, modelul nu are precizia unor berline nemţeşti şi nici nu este atât de sprinten pe cât ar trebui să fie un Jag mic, însă direcţia este reuşită şi se întâreşte suficient atunci când te trezeşti cu un viraj în faţă.

Atmosfera din interiorul X-Type-ului nu s-a schimbat prea tare, mai bine zis nu s-a schimbat deloc. Aceeaşi lumină verde care nu prea place nimănui, acelaşi layout demodat al comenzilor şi, nu în ultimul rând, aceiaşi nervi atunci când vezi că nu-ţi citeşte MP3-urile. Bine ai venit în secolul 21, pisicuţă!

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.