Lancia Delta 1.9 TwinTurbo Multijet - test rapid

Nu pot asocia mai bine Lancia Delta decât cu toamna, un anotimp sobru, cu o anumită distincţie şi eleganţă. Dar care ascunde şi o anumită tensiune.

Lancia Delta 1.9 TwinTurbo Multijet - test rapid Lancia Delta 1.9 TwinTurbo Multijet - test rapid

Lancia Delta degaja elegantaCând i-am cerut lui Mari să ne descrie cât mai succint ce înseamnă pentru ea Lancia Delta, răspunsul a fost extrem de scurt: "Sofisticată". Nu pot decât să îi dau dreptate - Lancia Delta exact acest termen îl sugerează, dorind să se diferenţieze cumva de restul berlinelor premium de pe piaţă.

Am spus "piaţă" şi nu "segment", deoarece Lancia Delta este un caz singular: un hatchback cu dimensiuni de clasă medie, cu un aspect original şi un interior foarte spaţios. Până nu demult, ar fi putut concura cu Opel Signum - însă modelul german a fost scos din producţie o dată cu Vectra, fiind înlocuit de Opel Insignia (nu uita că poţi câştiga un Opel Insignia înscriindu-te în concursul nostru!).

Aşadar, avem un fel de unicat, care e cam greu de înţeles cu cine vrea să rivalizeze: cu hatchback-uri compacte premium, precum Audi A3, cu maşini apropiate de monovolume, gen Seat Altea XL, sau cu berline cu cinci uşi, gen Renault Laguna?

Identitate putin cunoscutaForma de hatchback alungit este dominată de muchii drepte şi colţuri evidente, care în spate se termină cu nişte curburi interesante, blocurile optice verticale atrăgând atenţia ca un magnet, datorită ledurilor. Per total, avem o formă dinamică, dar nu sportivă, cu o eleganţă disimulată, negrul nefiind de natură să atragă prea mult privirile, aşa cum o fac versiunile cu vopsea exterioară bi-tono.

Doar un Fiat Bravo puţin mai altfel? Nicidecum, Lancia Delta este mai mult de atât şi cunoscătorilor mărcii le aminteşte întrucâtva de limuzina Thesis. Oricum, fan clubul noii Lancia Delta va fi destul de restrâns, principalii vizaţi fiind nonconformiştii amatori de sobrietate şi stil.

Un lucru rămâne sigur: Lancia Delta apare foarte impunătoare în oglinda retrovizoare, mai ales atunci când farurile sunt aprinse, iar baghetele cu leduri de sub ele subliniază o identitate prea puţin cunoscută la noi.

Dar să vedem cum ne întâmpină Lancia Delta în interior

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.