Lexus IS-F

F-ul din IS-F nu vine de la Fury, Fast sau Furious. Vine de la Circuitul Fuji, locul unde, în urmă cu 20 de ani, s-a născut brandul Lexus şi unde, în 2007, a fost testat noul concurent pentru C63 AMG, M3 şi RS4.

Lexus IS-F Lexus IS-F
Lansarea europeană a celui mai sportiv model de la Lexus a păstrat tradiţia şi a avut loc pe un circuit nou înfiinţat, lîngă Sevilla, la Monteblanco. Primul “F” din gama Lexus (pentru că vor urma şi alte modele superpreparate) nu este unul în întregime nou.

Dezvoltat împreună cu Yamaha, motorul V8 de cinci litri şi 423 de cai este montat, într-o versiune hibridă, cu doar 4.600 cmc, şi pe limuzina LS600h, unde are însă mai puţini cai: doar 389. Deci de acum înainte, dacă Mercedes are AMG, BMW are M, iar Audi – RS, Lexus se poate mîndri cu seria F.

Ca şi la cei trei rivali germani, IS-F are un motor V8 cu ceva mai mulţi cai decît M3 şi RS4, dar cu mult mai puţini decît C63AMG, viteza maximă fiind limitată mai sus, la 270 km/h, faţă de 250 km/h la celelalte. Cert e că noul propulsor, pe lîngă performanţele de top, se poate mîndri cu un sunet care i-ar speria pînă şi pe cei mai fioroşi draci ai iadului atunci cînd calci pedala şi acul turometrului trece de 3.400 rpm.

Dacă sunetul este înfiorător de plăcut (pentru pasionaţi) sau groaznic de tare (pentru indiferenţi), acest lucru nu modifică nimic din rafinamentul pe care-l aştepţi de la o maşină marca Lexus. Cu suspensii, frîne şi o direcţie modificate faţă de ale IS-ului normal, IS-F-ul este o adevărată maşină de curse, care se poate conduce fără probleme şi pe circuit, şi pe stradă.

Cu un motor conceput special pentru a funcţiona fără probleme lungi perioade de timp în zona roşie, la o turaţie de 6.800 rpm în orice treaptă, IS-F este genul de maşină care-ţi dă fiori de plăcere atunci cînd rulează la limită. Dacă pe circuit este o adevărată injecţie de adrenalină, pe stradă IS-F se transformă în bidiviul de rasă care poate fi condus chiar şi de o domniţă atentă mai mult la machiajul reflectat de oglinda retrovizoare sau de un tînăr manager dornic să-şi impresioneze colegii.

Iar lucrul care ajută cel mai mult la această transformare este cutia secvenţială cu 8 trepte. În aparenţă, te întrebi de ce ai nevoie de 8 trepte? De ce ai avea nevoie de un aparat de ras cu 5 lame? De ce ai nevoie de un nou hard la PC cu 1.000 de Giga? De ce nu? Pentru că se poate. Modul automat este perfect pentru cei comozi.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.