Maxi-Mini diesel: Mini Countryman Cooper SD ALL4 aut.

Dieselul cel mai puţin potent de pe BMW X1 ajunge sub capota lui Mini Countryman Cooper SD, care devine astfel cel mai puternic Contryman diesel. Iată impresiile despre noua motorizare, asociată cu o cutie automată şi tracţiunea integrală ALL4.

Maxi-Mini diesel: Mini Countryman Cooper SD ALL4 aut. Maxi-Mini diesel: Mini Countryman Cooper SD ALL4 aut.

Lui Mini Countryman i se potriveşte denumirea ("omul de la ţară") dacă îl comparăm cu un model Mini Cooper normal: e mai masiv, mai bolovănos şi mai pragmatic. Chiar dacă nu îşi propune să concureze la concursurile de frumuseţe, Countryman reuşeşte să păstreze acel aer familiar Mini, aşa încât nu e absolut deloc greu să îţi dai seama cine l-a fabricat.

În cazul modelului de faţă, însă, aspectul devine punctul central. În primul rând, datorită culorii albastre demenţiale, care transforma Countryman într-un magnet oriunde eram cu maşina, în oraş sau pe şosele hai-hui. În combinaţie cu acoperişul alb şi cele două dungi de pe capotă şi hayon, vorbim de un aspect care respiră life-style.

Mai ales că Mini Countryman oferă o grămadă de accesorii pentru personalizarea maşinii. De exemplu, steagul Marii Britanii poate fi plasat pe oglinzile laterale, pe aripile faţă, pe oglinda interioară sau chiar pe plafon. Pe urmă multe, dintre detalii sunt cromate, cum ar fi marginea grilei frontale, conturul stopurilor sau evacuările, aşa încât e clar că Mini Countryman nu e doar un crossover obişnuit.

Per ansamblu, în primul rând datorită culorii "True Blue Metallic" a caroseriei, Mini Countryman e o mică vedetă în trafic şi reuşeşte să îşi păstreze o puternică identitate. Ce-i drept, cam costă să îl faci să arate aşa (dungile albe de pe capotă costă 114 euro, la fel şi pachetul crom exterior, iar vopseaua metalizată e peste 400 euro). Dar merită, că doar e un "pui" de BMW până la urmă.

Ce surprize ne rezervă interiorul?

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.