Mazda2

Autor: Alexandru Banu acum 13 ani Test drive

Îmi amintesc foarte bine de clipa în care am văzut pentru prima oară motto-ul “Zoom-Zoom” al celor de la Mazda. Se întîmpla acum circa 3 ani de zile, iar eu mă aflam la cinema, citind o revistă şi aşteptînd cu nerăbdare creditele de început.

Zis şi făcut: m-a apucat rîsul – spre ruşinea mea, puţin cam tare. Pur şi simplu nu m-am putut abţine. De ce “Zoom-Zoom”? Nici măcar o frază, un subiect, un predicat, ceva? Nu văzusem în viaţa mea o mai mare lipsă de inspiraţie.

A fost o primă impresie, care a rămas cu mine pînă destul de recent. Pur şi simplu n-am reuşit niciodată să asociez o Mazda3, 6 sau un MX-5 cu această filosofie a niponilor, însă, odată cu modelul CX-7, lucrurile au început să se schimbe şi, împreună cu ele, şi părerea mea despre motto-ul cu pricina.

Ce înseamnă Zoom-Zoom? Aparent o stare de spirit generată de plăcerea de a conduce un automobil dinamic şi atrăgător, iar această nouă generaţie de Mazda2 este făcută special pentru a fi condusă tare, cu un zîmbet larg pe buze – adică Zoom-Zoom, clar!

A fost prima oară cînd m-am distrat aşa de mult la volanul unui automobil de clasă mică, iar drumul dintre Florenţa şi Siena mi-a permis să-i încerc maşinii şi limitele dinamice.
Însă primul lucru care te impresionează la noua Mazda2 este aspectul. Maşina arată pur şi simplu fierbinte din orice unghi o priveşti. Fierbinte şi gata să-ţi cedeze în totalitate controlul prin orice viraj, indiferent cît de îngust. Parcată lîngă un Clio sau o Corsa, este ca o gură de aer proaspăt. Te încîntă vizual înainte să te impresioneze prin felul în care absoarbe tot ce vezi cu coada ochiului atunci cînd o conduci pe serpentine.

Aspectul exteriorului se continuă la interior, unde avem un design simplu, cu o notă sportivă. Cel mai mult m-a surprins însă nivelul de confort. Mi-am găsit poziţia ideală aproape imediat ce m-am instalat în scaunul şoferului. Pozitiv pot vorbi şi despre portbagaj. Cei 250 de litri pot găzdui foarte uşor două valize de dimensiuni medii, plus diverse pungi cu eventuale cumpărături. Dacă rabatezi bancheta, cei 250 de litri devin 787, aşa că toate problemele legate de bagaje iau sfîrşit.

Pagini: 1 2Comentarii
Inchide