Mazda3 MPS - Hooo cu tata!!!

Liga hot hatch-urilor începe uşor să se dividă. Avem într-un colţ al ringului un Golf VI GTI care a migrat spre zona Gran Turismo şi Focus RS în celălalt colţ care îi vizează pe cei care doresc focuri de artificii. Mazda3 MPS nu s-a decis încă, este undeva în mijlocul ringului.

Mazda3 MPS - Hooo cu tata!!! Mazda3 MPS - Hooo cu tata!!!

Nu pot uita prima întâlnire cu Mazda3 MPS, prima generaţie. Atunci am fost puţin intimidat, era un hot hatch cu o personalitate extrem de puternică, suficient cât să intimideze atunci când considerai că eşti pregătit să dezlănţui cei 260 CP. A rămas şi până astăzi hot hatch-ul cu cel mai feroce torque steer întâlnit. A urmat o a doua interacţiune cu prima generaţie, moment în care am descoperit că MPS-ul poate fi îmblânzit, dar nu trebuia nici o secundă să laşi garda jos. M-a cucerit prima generaţie prin faptul că era printre puţinile modele sport care te obligau la o implicare la volan mult peste media, era o provocare reală acest model, şi totul camuflat de o caroserie discretă.

De la prima generaţie Mazda3 MPS în universul hothatch-urilor au avut loc ceva schimbări. Unele chiar dramatice. Renault şi-a cocoţat Megane-ul RS în vârful ierarhiei, din punct de vedere al performanţelor dinamice. Ford a decis că ST nu mai este suficient pentru Focus şi a inventat RS, chiar RS 500. Dar se pare că cei 350 CP nu prea au reuşit să găsească o formula coerentă de exprimare pentru a detrona Megane-ul. Şi iata noua Generaţie Mazda3 MPS, adică iată 3 MPS şi în România, pentru că un prim test cu a doua generaţie l-am prezentat pe promotor.ro undeva la finele anului 2009.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.