Mitsubishi ASX - test în România

L-am aşteptat cu înfrigurare mai ales pentru noul motor diesel conceput 100% de Mitsubishi. Şi aşteptările nu ne-au fost înşelate. Mitsubishi ASX este un automobil extrem de interesant.

Mitsubishi ASX - test în România Mitsubishi ASX - test în România

Ce să vă povestesc despre noul model Mitsubishi? Colegul Tudor Bratu v-a spus absolut tot despre acest model după ce l-a condus la lansarea internaţională din Germania. Test pe care l-aţi putut citi în numărul 72 al revistei ProMotor. O să va spun părerea mea despre noul Crossover venit din Japonia.

Primul meu contact cu ASX a fost la Salonul Auto de la Geneva din martie. Mi s-a părut un automobil urât şi inutil. Un fel de Outlander mai mic. Vai cât am putut să ma înşel.

În primul rând, ASX aduce o premieră tehnică extrem de importantă pentru Mitsubishi.

ASX este un mini SUV de oraş. Are dimensiunile exterioare ale unui automobil din clasa compactă dar poziţia de condus este înaltă, specifică unui SUV. ASX-ul se manevrează extrem de uşor în oraş şi datorită direcţiei foarte uşoare. La drum lung, acest lucru devine un dezavantaj şi aş fi preferat o direcţie ceva mai precisă şi un feeling mai greu în volan.

Dar cel mai mare atu este noul motor diesel. Extrem de silenţios şi foarte potent datorită cifrei de cuplu, noul propulsor de 150 CP se dovedeşte a fi perfect pentru caracterul lui ASX. Tehnic, noul ASX împarte 70% dintre componente cu Outlander, dar Mitsubishi ne asigură ca acestea sunt toate elemente care nu se află la vederea publicului. Faptul că maşina este de fapt un Outlander ceva mai mic a ajutat la obţinerea unui timp-record de proiectare a modelului. În septembrie 2007, a fost prezentat primul concept al modelului, CX, design-ul final a fost aprobat în vara lui 2008, iar maşina a fost lansată pe piaţă în februarie 2010.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.