Noul Hyundai Santa Fe facelift - testat în RO

După ani şi ani de dominare, "şiretul” Santa Fe primeşte câteva update-uri. Un facelift poate nu tocmai reuşit din punct de vedere estetic, dar practic... reţeta de succes rămâne neschimbată.

Noul Hyundai Santa Fe facelift - testat în RO Noul Hyundai Santa Fe facelift - testat în RO

Îmi aduc aminte de parcă era ieri. Este anul 2006 şi ne aflăm în România...o ţară captivată de automobile impunătoare atât fizic cât şi stilistic. Moda SUV-urilor nu fusese niciodată mai în vervă. Era apogeul unor modele premium precum cele nemţeşti, iar prietenii nostri din Coreea nu ştiau cum să facă să intre şi ei în discuţia respectivă. Un automobil care să le fie egal nemţilor nu puteau produce cu resursele de pe atunci.

Aşa că au făcut practic "the next best thing" - un SUV cu aspect nemţesc, elegant, impunător dar la un preţ aproape de două ori mai mic decât..să zicem, al unui Q7 pe atunci.
Îmi amintesc cum până şi eu am cazut victimă designului său.

Chiar era ceva neaşteptat din partea coreenilor, care până atunci ne obişnuiau cu maşini mai pătrăţoase şi rigide din punct de vedere vizual - vechiul Sorento de la KIA, vechile Sonata şi Magentis, Sportage şi Tucson etc.

Tocmai din această cauză m-am referit la Santa Fe ca find "şiret". Acesta nu era un pas înainte astronomic faţă de concurenţă, însă era faţă de vechea generaţie din absolut toate punctele de vedere. Iar publicul a căzut "pradă" aproape instantaneu. Până la urmă de ce să-i condamnăm? Santa Fe era un fel de premiu de consolare pentru cei care nu-şi permiteau preţul de achiziţie al unui SUV premium.

Acum, la circa 4 ani după apariţia sa pe piaţa din România, cei de la Hyundai au decis să împrospăteze nu doar aspectul său, ci şi micile detalii care pot face o foarte mare diferenţă atunci când te uiţi de mai aproape.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.