O maşină de oraş surprinzătoare: Suzuki Alto

Suzuki Alto este acel gen de maşină care îţi lasă o impresie la început, iar, după ce ai mers cu ea, îţi schimbi părerea radical. Vedeţi în continuare de ce cred asta despre Suzuki Alto.

O maşină de oraş surprinzătoare: Suzuki Alto O maşină de oraş surprinzătoare: Suzuki Alto

De când a apărut, noul Suzuki Alto nu mi-a lăsat altă impresie decât cea de maşină simpluţă de oraş. Am văzut maşina pe viu acum doi ani, la Salonul Auto Paris 2008, şi nu pot spune că m-a impresionat.

Aceeaşi impresie mi-a lăsat-o şi acum, când am luat-o într-un test-drive. Ba chiar eram pregătit să fiu foarte condescendent cu micuţa citadină, care nu îmi inspira nimic special.

Noul Suzuki Alto are un aspect mai modern decat precedentele 6 generatii

Încă de la prima generaţie, lansată la începutul anilor '80, Suzuki Alto a fost un automobil gândit preponderent pentru transportul în regim urban, abordând ideea unui design destul de banal şi a strictului necesar în materie de dotări. Evident, la un preţ foarte competitiv.

De fapt, a doua generaţie încă se mai produce în India, ca Maruti 800, iar cea de-a treia le-a dat "idei" coreenilor de la Daewoo, când au scos pe piaţă cunoscutul deja Tico. Maşina a continuat generaţie după generaţie, cu modificări dedicate fiecărui continent unde se fabrica, iar acum a ajuns la a 7-a generaţie.

Parcă deja istoricul de 30 de ani al numelui Alto ne cam scoate din sfera banalului, nu-i aşa? Acelaşi lucru este valabil şi dacă ne referim la faruri, rotunjite în partea inferioară şi alungite în cea superioară, în relief, aşa cum se întâmpla la proaspăt înlocuita generaţie Nissan Micra.

Farurile lui Suzuki Alto sunt singurul element original in ce priveste exteriorul

Noul Alto aş putea spune că are o "moacă" simpăticuţă, relativ efeminată, care, chiar dacă nu îţi sugerează o imagine puternică de marcă Suzuki, măcar evidenţiază destul de bine sigla mărcii japoneze.

Însă, în rest, partea laterală şi spatele ne relevă pur şi simplu o maşină de oraş cu un design simplist pentru peisajul actual al clasei mini. Prin comparaţie, Chevrolet Spark este un adevărat fotomodel...

Să vedem ce ne "spune" interiorul lui Suzuki Alto.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.