O săptămână cu BMW 530d Touring

La prima vedere, BMW 530d Touring pare doar un break scump, fără prea mari şanse pe piaţa românească. Însă, în realitate, maşina are suficiente atuuri pentru a trezi interesul multora.

O săptămână cu BMW 530d Touring O săptămână cu BMW 530d Touring

Prima oară când am văzut noua generaţie BMW Seria 5, am remarcat o uşoară întoarcere la origini în designul maşinii, berlina bavareză redevenind o limuzină sobră, dinamică şi cu un stil familiar.

In realitate, BMW Seria 5 Touring arata mult mai stilat decat in imagini

Însă mă aşteptam ca varianta break, BMW Seria 5 Touring, să nu se ridice la acelaşi nivel, din punct de vedere stilistic. Nici măcar primele imagini cu maşina nu mi-au schimbat părerea. Asta până când nu m-am trezit faţă în faţă cu maşina de test.

Dacă despre partea frontală nu mai are rost să menţionez că degajă o impresie de forţă amestecată cu sobrietate specifice bavareze, trebuie să mă opresc puţin în spatele maşinii. Acolo unde designerii BMW au reuşit să creeze o linie de break mult mai dinamică decât până acum.

BMW Seria 5 Touring nu este un shooting break, dar are o silueta dinamica

Nu vorbim, încă, de un shooting break foarte elegant, dar începem să ne apropiem de această idee. În primul rând, datorită suprafeţei vitrate de dimensiuni mai mici, al treilea geam lateral fiind suficient de aplatizat. Mai punem la socoteală o muchie mediană pregnantă şi gata, partea laterală din spate ne arată un break aproape sportiv.

Aproape, nu în totalitate. Şi asta pentru că în ecuaţie intră stopurile, desenate de o manieră foarte elegantă - credeţi-mă, în realitate efectul este mult mai puternic decât în imagini. Prin comparaţie, Mercedes E-Class T-Modell pare un dric, iar Audi A6 Avant devine cam fad (ce-i drept, este pe final de carieră generaţia actuală).

BMW Seria 5 Touring se dovedeste un break de clasa, impunator si dinamic

Prin urmare, BMW 530d Touring mi-a deschis interesul, dovedindu-se, încă de la primul contact, un break impunător şi care pune un accent mai mare pe stil decât ai crede la prima vedere.

Totuşi, chiar dacă, la finalul testului, pe mine Seria 5 Touring m-a convins că e o propunere coerentă în gama BMW, pe piaţa auto din România acest model cred că va rămâne în umbra fraţilor BMW Seria 5 berlină (notorietatea acestui sedan sportiv este foarte mare), dar şi a lui BMW X3 sau BMW X5 (SUV-urile sunt privite ca maşini mai potrivite pentru condiţiile de la noi).

Să vedem ce avantaje aduce interiorul lui BMW Seria 5 Touring.

Stopurile ii confera lui BMW Seria 5 Touring o nota puternica de eleganta

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.