Opel Corsa GSI – Episodul 2/3

Autor: Cosmin Iordache 04 nov. 2008 Test drive

Opel Corsa GSI - mult chef de joacaVEZI TOATE INFORMAŢIILE DESPRE TESTUL CU NOUL OPEL CORSA GSI

GSI a fost sinonimul performanţei Opel pentru mulţi ani, însă în perioada recentă OPC a devenit cartea de vizită a sportivităţii. Deci să vedem cum se comportă avest hot hatch "cu mai puţin zahăr".

Putemspune că Opel Corsa GSI are două personalităţi distincte, dictate de turometru. Micul model este extrem de docil şi ascultător până la 3.500 de ture, dar devine foarte zvăpăiat în momentul în care urci mai sus pe scara RPM. Pragul însă poate fi trecut foarte uşor şi te poţi trezi foarte repede mergând prea grăbit prin oraş.

Mulţumită celor 150 CP, Opel Corsa GSI atinge 100 km/h în 8,1 secunde şi îşi continuă sprintul până la 210 km/h. Dar cel care face cu adevărat diferenţa este cuplul de 230 Nm, ce ni se oferă între 1.850 şi 5.000 de ture. Într-un cuvînt, GSI-ul este foarte reactiv la stimulii veniţi prin pedala de acceleraţie şi trage bine în oricare din cele şase trepte, putând trece rapid de la o faţă la alta, aşa cum spuneam anterior.

Corsa GSI - doar aparent inocentDin fericire, frânele sunt foarte eficiente, chiar enervant de ferme, şi îţi trebuie un timp de adaptare pentru a evita opririle cu nasul pe parbriz. Pe opririle bruşte, Corsa GSI rămâne stabil, dar ABS-ul intră parcă o idee mai devreme. Pe suprafeţele ude, distanţa de frânare e ceva mai mare, dar controlul se păstrează eficient.

Opel Corsa GSI s-a dorit a fi un compromis între sportivitate şi o utilizare zilnică şi acest lucru se vede în setarea suspensiei, care este mai tare decât la echivalentele de serie, dar nu îţi va da un şut în rinichi de fiecare dată când ai luat o groapă, ca în cazul OPC. Totuşi, deşi este un model mic, Corsa GSi se simte parcă mai încrezător la ţâşnirile în linie dreaptă decât la valsul între viraje.

Opel Corsa GSI - un mic atletLa viteze mari pe autostradă nu vă aşteptaţi la o linişte de catedrală, zgomotele la vânt fiind prezente, dar nu deranjante şi nu interferează cu discuţia dintre ocupanţi sau audiţia muzicală. Chiar şi la viteze cu mult peste limitele rutiere româneşti.

Dar toate astea au un preţ şi acesta se plăteşte în special la pompă. Opel anunţă în cartea tehnică un consum mediu de 7,9 litri la 100 km parcurşi. Poate aşa este, dacă mergi normal, dar nu prea te poţi abţine şi noi am reuşit o medie în weekend de 11,7 litri/100 km.

Vom vedea mâine în ultimul episod ce alte costuri mai implică Opel Corsa GSI şi care este concurenţa în segmentul său de preţ.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide