Opel Corsa GSI – Episodul 3/3

Autor: Cosmin Iordache 05 nov. 2008 Test drive

VEZI TOATE INFORMAŢIILE DESPRE TESTUL CU NOUL OPEL CORSA GSI

Spuneam în episodul anterior că  Opel Corsa GSI nu este un model mic şi economic şi că nu am reuşit să ne apropiem de consumul dat de producător. Într-adevăr nici noi nu am fost prea cuminţi la volan şi cu siguranţă testele de consum nu se fac cu scârţâituri la semafor. Deci nu vă aşteptaţi ca acest model să fie prea ieftin, totuşi vorbim de o maşină sport în miniatura în adevăratul sens al cuvântului.  Aşadar  Corsa GSI costă , cu tot cu TVA, 17.900 de euro.

Swift Sport alegerea cea mai avantajoasaPentru cei care raportează totul prin prisma BMW-urilor Seria 3 aduse din Germania va părea un preţ mare, dar dacă ne uităm la alternative putem constata că GSI-ul reprezintă de fapt o ofertă echilibrată, plasându-se între modelele junior hot hatch şi cele care sunt practic alternative pentru experimentaţi. Cele mai avantajoase citadine cu valenţe sportive sunt la ora actuală, Citroen C2 Sport şi Suzuki Swift Sport, cotate la 14.460 de euro primul şi 14.499 de euro cel de-al doilea. Dar cele două nu prea pot rivaliza cu Opel Corsa GSI din punct de vedere al puterii, ambele având în jur de 125 CP, şi nici al spaţiului, fiind mai mici în dimensiuni.

Fiesta ST  rivalul lui Corsa GSIUn model cu care Opel Corsa GSI se poate măsura obiectiv este Ford Fiesta ST. Acesta este veteranul pe piaţă hot hatch şi dezvoltă 150 dintr-un motor aspirat de 2.0 litri. Într-adevăr costă mai puţin, având un preţ de 16.194 de euro cu TVA, dar îşi aşteaptă succesorul, care se anunţă mult mai specatculos şi atractiv. Fiat nu are momentan o versiune sport, dar este aşteptat Grande Punto Abarth, model care va fi foarte similar cu GSI atât prin prisma preţului cât mai ales al caracteristicilor tehnice. Există şi alternativa de lifestyle, Mini Cooper S, dar aceasta este mult mai piperat, costând peste 22.000 de euro.

Opel-ul Corsa  supremDacă totuşi doriţi ceva mai mult decât Opel Corsa GSI şi sunteţi dispuşi să plătiţi pentru asta, atunci alternativele se numesc, Peugeot 207 RC cu un preţ de 19.004 euro şi Renault Clio Sport  19.540 de euro. Dar acestea rivalizează mai degrabă cu Opel Corsa OPC, "leul" având 175 CP iar modelul de la Renault 200 CP. Versiunea de top a lui Corsa, ce poartă indicativul suprem OPC, costă 20.500 de euro,

Deci pentru cei care apreciază sportivitatea, dar încă sunt în căutarea valenţelor de piloţii şi vor un model pe care să îşi facă ucenicia sau pentru părinţii care doresc să cumpere un automobil sport pentru odrasle, dar vor să doarmă noaptea (câtuşi de puţin) liniştiţi că nu au cumpărat un bolid de peste 200 CP, Opel Corsa GSI este una dintre alegerile cele mai tentante, fiind deopotrivă incitant, dar şi utilizabil în cotoidian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide