Opel Corsa GSi - Test în RO

Acum 21 de ani, avea doar 90 de cai-putere. Acum 7 ani, atingea deja bariera celor 200 km/h. În 2008, legenda a luat amploare.

Opel Corsa GSi - Test în RO Opel Corsa GSi - Test în RO

Când ajung acasă, maşina care mă aşteaptă întotdeauna este un Opel Corsa Essentia. Are 5 uşi, un motor mic de 1,2 litri, 80 de cai-putere şi suficiente dotări opţionale de bun-simţ. Astfel, m-am entuziasmat foarte mult când am aflat că urma să fiu primul jurnalist din ţară care va conduce cea mai nouă versiune a unui model iconic pentru Opel încă din 1987.
Atunci a luat naştere primul Corsa GSi, iar lumea a dat din cap aprobator, deoarece era conştientă de faptul că, încă de pe atunci, Opel începuse să ofere modele mici sau compacte cu suficienţi cai-putere pentru a atinge viteze care par şi astăzi impresionante. Cel mai bun exemplu al acelei vremi ar fi Kadett-ul – 200 km/h cu numai 115 cai-putere.

Revenind însă la prima generaţie de Corsa Gsi: aceasta nu avea decât 98 de cai-putere, însă, la numai 865 kg, raportul putere/greutate era pe atunci de circa 113 cai/tonă. Practic, acesta a fost întotdeauna farmecul primelor generaţii de hothatch-uri. Erau maşini foarte, dar foarte uşoare, ceea ce în ziua de azi este imposibil de realizat – din cauza tuturor ranforsărilor de siguranţă, a celor 15.000 de airbaguri ş.a.m.d.
Trecând mai departe, a doua “etapă” a entităţii numite GSi a venit la sfârşitul anului 1993.

Modelul de atunci avea un motor de 1,6 litri 16v şi 109 cai-putere. Faţă de prima versiune, acest model primea nu numai 11 cai în plus, ci şi un cuplu de 150 Nm, faţă de cei 132 Nm precedenţi. Putea atinge 195 km/h. În urmă cu 15 ani, 195 la oră într-o maşină de familie, mică şi deloc costisitoare, era un rezultat fenomenal. La ora actuală, performanţa ar fi echivalentă cu 200 km/h într-un Chevrolet Spark. Adică... extrem.

Ei bine, GSi-ul ce-a urmat avea 125 de cai, proveniţi dintr-o unitate de 1,8 litri Eco Tec – motor folosit până recent şi pe Astra H. A fost primul GSi care a atins cu adevărat bariera celor 200 km/h şi, spre bucuria noastră, nu a fost ultimul!

După cum probabil aţi ghicit deja, maşina din aceste poze este noul Corsa GSi (exemplar momentan unic în ţară, aflat în Bucureşti, în curtea celor de la Erebus).
Încă de la prima vedere, diferenţa dintre noul GSi şi un Corsa obişnuit te loveşte ca un tren. Spoilere sport, praguri, eleron, jante de 17”, gardă la sol mult redusă. Arată de parcă ar fi gata să muşte... la modul cel mai plăcut posibil. Şi, când spun asta, mă refer la felul în care poate pune distanţă între ea şi un automobil obişnuit. Sub capota sa se află un propulsor turbo de 1,6 litri şi 150 cai-putere, diferenţa dintre acest motor şi oricare altul din gama actuală a Corsei (cu excepţia OPC) fiind suficient de mare ca să te facă să realizezi că te afli la volanul unui automobil special.

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.