Parfumul maturităţii - Porsche 911 Carrera Cabrio PDK

Am făcut cunoştinţă cu 911 în vara lui 2007. A fost un cocktail de entuziasm, frustrare, agonie, huliganism... A fost prima dată cu un 911, ceva ce nu poţi uita aşa uşor.

Parfumul maturităţii - Porsche 911 Carrera Cabrio PDK Parfumul maturităţii - Porsche 911 Carrera Cabrio PDK

Destinul a făcut să ne întâlnim iarăşi în această primăvăra. Ingredientele au rămas în mare aceleaşi dar fiecare în parte definite de alte seturi de valori. Hai să luăm la descusut acest 911 Cabrio. În primul rând avem în faţă un facelift al modelului, nu unul radical ci chiar unul discret. Oricum în cazul lui 911 nu putem vorbi de evoluţii radicale la nivelul designului. Este un facelift firesc la mijlocul carierei unui model. 997, codul intern pentru şasiu a rămas neschimbat.

La nivel exterior se remarcă o uşoară asemănare la partea frontală cu Boxster, poate unul dintre singurele minusuri ale maşinii, o uşoară diluarea a imaginii clasicului 911. Se remarcă, la facelift, deasupra prizelor de aer frontale două benzi subţiri de "sticlă" care ascuns LED-uri menite a deservi luminile de zi - daytime running light, luminile de zi pot fi stinse. În acelaşi bloc optic sunt integrate şi luminile de semnalizare. Oglinzile laterale au crescut uşor în dimensiuni pentru a corespunde noilor norme europene şi aduc un plus de vizibilitate.

La exterior mai trebuie menţionată redesenarea grupurilor optice spate, adoptarea tehnologiei LED pentru întreg blocul, inclusiv pentru semnalizări. Interesant este că pentru 911 Carrera avem o evacuare dublă, cu finale generos dimensionate, pentru Carrera S Porsche oferă o evacuare cu patru guri în timp ce pentru 911 Turbo se revine la evacuarea dublă. La interior schimbările sunt minore, doar un proprietar de 911 va remarca diferenţele. Acestea constau în eliminarea spaţiilor dintre butoanele amplasate pe consola centrală.

De asemenea unitatea centrală se laudă acum cu funcţia touch screen. Şi cam atât. Pare puţin, dar când este vorba de 911 nu îşi permite nimeni experimente. Este o caroserie atemporală, şi inevitabil poate una dintre cele mai sadice teme pentru designeri când vine vorba de a schimba ceva. Este ca şi cum umanitatea şi-ar propune să găsească o nouă formă pentru un ou.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.