Renault Megane 1.5 dCi 105 CP - ep. I: EXTERIORUL

Cea de a treia generaţie Renault Megane se diferenţiază complet faţă de precedenta, fiind mai aproape de primul Megane prin rotunjimi. Adoptă, însă, un stil mult mai matur şi elegant. Suficient pentru a se remarca în clasa compactă?

Renault Megane 1.5 dCi 105 CP - ep. I: EXTERIORUL Renault Megane 1.5 dCi 105 CP - ep. I: EXTERIORUL

VEZI TOT TESTUL PROMOTOR.RO CU NOUL RENAULT MEGANE

Uite o întrebare foarte importantă pentru un client care vede în maşina sa nu doar un mijloc de transport, ci una din oglinzile care îi reprezintă personalitatea şi stilul de viaţă. Pentru că, să recunoaştem, maşinile nu mai sunt doar obiecte utile.

În funcţie de preferinţe şi de pragmatism, primul impact vizual cu maşina are un rol foarte mare în decizia de achiziţie a potenţialului client. Prima generaţie Renault Megane a fost o maşină reuşită la vremea ei, reprezentând un pas mare faţă de Renault 19 şi un stil mult mai cald faţă de angularul Volkswagen Golf IV, considerat regele clasei compacte. Nu degeaba, Megane I a devenit cea mai vândută maşină de import pe piaţa germană.

Cele trei generatii Renault Megane, foarte diferite ca design

A doua generaţie a reprezentat un adevărat şoc stilistic: "You love it or you hate it", cam asta comunica Renault Megane II, cel puţin în versiunea hatchback, cu al său spate inedit şi spectaculos. Prin comparaţie, Bangle era considerat mic copil cu noul său stil pentru bavarezi... Indiferent de gusturile estetice, Megane II s-a evidenţiat şi continuă să o facă şi acum în trafic.

Extravaganta inlocuita de fluiditateAşa încât toată lumea aştepta cu sufletul la gură evoluţia revoluţiei. Iar noul Megane revine la un stil mai cuminte, punând accentul pe sobirietate, calm, linii unduitoare, chiar savoare franceză dacă ne lăsăm purtaţi de metafore. Nu vreau să declar acum că designul lui Renault Megane 3 ar fi un poem în mişcare, dar, comparativ cu generaţia precedentă, dar şi cu maşinile din clasă, are o fluiditate impozantă.

Dar nu mai este inedit. Designul versiunii în cinci uşi a noului Renault Megane a renunţat aproape de tot la agresivitate. Cred că aici au avut un cuvânt greu de spus soţiile designerilor, probabil trecute de 30 de ani.

Dar să parcurgem vizual întreaga maşină

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.