Renault Megane Coupe 1.6 16V (II) - DINAMICĂ şi BUGET

Cum merge Renault Megane Coupe cu motorul de bază pe benzină şi cât de bună ofertă este această maşină, vedem în următoarele pagini. Deşi, cel mai probabil, intuiţi deja concluziile...

Renault Megane Coupe 1.6 16V (II) - DINAMICĂ şi BUGET Renault Megane Coupe 1.6 16V (II) - DINAMICĂ şi BUGET

VEZI TOT TESTUL PROMOTOR.RO CU NOUL RENAULT MEGANE

Dotari standard DynamiqueNoul Renault Megane Coupe este oferit începând de la nivelul de echipare Dynamique. Iar motorizarea 1.6 16V porneşte de la un preţ de 14.350 euro, cu TVA inclus. Adică sub 15.000 euro pentru un look foarte reuşit... oare ne aşteaptă "surprize" în ce priveşte echiparea maşinii?

Ei bine, nu este deloc aşa. Francezii sunt departe de a fi scoţieni, iar în banii ăştia beneficiezi de o listă de dotări standard extrem de bogată, la fel ca la Megane hatchback. Şi nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt, ci mai bine vedeţi lista alăturată.

Maşina de test mai era echipată cu vopsea metalizată (300 euro), aer condiţionat bi-zonă (200 euro), pachet Xenon şi ESP (950 euro), pachet radio-CD MP3 Arkamis 4X30 KML USB + trapă fixă + senzori de parcare spate (1.150 euro).

Pachet Xenon + ESP la doar 950 euroDintre aceste opţiuni, climatizarea automată, ESP-ul sau senzorii de parcare spate chiar nu trebuie să lipsească din dotarea maşinii: prima sporeşte gradul de confort, a doua este necesară pentru o siguranţă cât mai crescută, în timp ce senzorii de parcare... ei bine, chiar sunt necesari, dată fiind vizibilitatea precară în spate, specifică unui coupe.

Aşa încât preţul final al maşinii din imagini ajunge la 16.950 euro. Deci aproape 17.000 euro pentru o maşină care arată foarte bine şi este superdotată. Nu ştiu ce credeţi voi, dar mie mi se pare că e o sumă deosebit de atractivă în condiţiile date.

Şi, chiar dacă versiunea de bază a lui Renault Megane Coupe duce lipsă de un caracter sportiv adevărat, preţul maşinii este deosebit de tentant pentru amatorii de individualism şi confort.

Motorul 1.6 16V - consum moderatCare, cel mai probabil, vor aprecia şi consumul moderat al motorului 1.6 16V. Deşi valoarea teoretică de 6,9 litri/100 km mi se pare cam optimistă, realitatea nu este prea departe: un stil de condus între normal şi dinamic te duce la un consum mediu de până în 7,5 litri/100 km, în timp ce, dacă vrei să cochetezi cu sportivitatea, trebuie să te aştepţi la un 8 litri/100 km. Deci, chiar dacă exagerezi cu pedala, Megane Coupe 1.6 16V rămâne decent.

Tot decente sunt şi cheltuielile de service - intervalul pentru revizii fiind de 20.000 km. Pentru un parcurs de 100.000 km, acestea se ridică la 1.093,43 euro, o sumă mai mult decât acceptabilă - cea mai scumpă revizie fiind cea de la 60.000 km, când trebuie schimbat şi kitul de distribuţie.

În concluzie, dacă ne raportăm la preţ, Renault Megane Coupe 1.6 16V se dovedeşte un pachet foarte reuşit: are un aspect foarte atractiv de coupe, interiorul este plăcut, iar nivelul de echipare extrem de generos. Stă mai puţin bine la capitolul sportivitate, dar, pentru cât costă maşina, raportul preţ/performanţe este mai mult decât mulţumitor.

Renault Megane 1.6 16V - o oferta excelenta, cu un raport pret/masina foarte bun

Dacă eşti tânăr(ă) şi vrei individualism şi confort la bani puţini, cu siguranţă noul Renault Megane Coupe 1.6 16V se va afla în topul preferinţelor tale. Sau ale părinţilor tăi, dacă vor să îţi facă un cadou potrivit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.