Scurt test drive cu Audi A7 3.0 TDI quattro

Cel mai mare model Audi care poartă denumirea ”Sportback” este Audi A7, un concurent mai altfel pentru deja celebrul coupe cu 4 uşi Mercedes-Benz CLS. Am vrut să vedem dacă lui A7 i se potriveşte statutul de vedetă, într-un scurt test cu versiunea 3.0 TDI quattro.

Scurt test drive cu Audi A7 3.0 TDI quattro Scurt test drive cu Audi A7 3.0 TDI quattro

Marele Audi A7 a fost prefigurat încă de acum 3 ani, la Salonul Auto Detroit 2009, de conceptul Audi Sportback, o maşină care, sincer, nu credeam că va ajunge în producţia de serie aproape neschimbată. A7 se doreşte, practic, un răspuns puţin mai altfel dat deja celebrului Mercedes-Benz CLS, care a declanşat moda coupe-urilor cu 4 uşi.

Cei de la Audi probabil şi-au muşcat buzele pentru că nu s-au gândit ei primii la această denumire de nişă - generaţia Audi A6 din 2001 a fost, de fapt, prima berlină care cocheta cu liniile de coupe. Aşa că răspunsul dat rivalilor de la Mercedes-Benz mizează pe o continuare a semi-nişei inaugurate de Audi A5 Sportback: coupe-ul hatchback cu 5 uşi.

Din faţă, Audi A7 Sportback este, în primul rând, masiv, dar şi foarte familiar, forma farurilor şi a grilei de mari dimensiuni fiind o carte de vizită foarte cunoscută (ba chiar există riscul, din unele unghiuri, să ai impresia că botul prelung este al unui Audi R8).

Spatele mizează, din nou, pe masivitate, dar îţi inspiră şi o puternică eleganţă. Din imagini, stopurile cam pesimiste, însă, în realitate, maşina are o puternică personalitate, ba chiar un aer nobil. Cele două evacuări proeminente vin să completeze tabloul cu o notă de sportivitate deloc exagerată, în timp ce eleronul integrat în hayon va suscita mult interes în mişcare.

Din lateral, Audi A7 Sportback mizează pe filosofia simplităţii şi a suprafeţei vitrate foarte restrânse. Nu este deloc greu să confunzi A7 cu A5 Sportback, la o privire fugară, dar modelul mai mare se detaşează datorită prestanţei. În plus, se remarcă jantele de 18 inch, cu un design high-tech, dar şi foarte artistic faţă de ansamblul general relativ clasic al maşinii.

Per total, Audi A7 este o prezenţă foarte agreabilă pentru amatorii de maşini luxoase, dar nu te va evidenţia prea mult în trafic, deoarece nu mizează pe opulenţă, ci pe un stil aristocratic şi modern. Şi foarte familiar, aparţinând în mod clar familiei Audi.

Interiorul, în schimb, este mult mai îndrăzneţ conceput

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.