Skoda Superb Combi 2.0 TDI

633 litri, 1.865 litri, şi probabil pe undeva pe la 3.000 litri dacă am renunţa şi la cele două scaune faţă. Şi paradoxal acest volum este împachetat într-o formă foarte elegantă, Skoda Superb Combi.

Skoda Superb Combi 2.0 TDI Skoda Superb Combi 2.0 TDI

Am încercat o estimare a succesului acestui model pe piaţa românească. Nu am reuşit. Un model care vine de la un producător care se bucură de simpatia clientului român, un model care în teorie are un bun raport între preţ şi calitatea-cantitatea de maşină pe care o primeşti, un model mare, spaţios... şi poate chiar de aici să îi vină şi marele minus... prea mare? prea spaţios?

Am descoperit în berlina Superb un model extrem de matur. Poate nu am fost convins de designul versiunii sedan, dar nu pot spune că am avut vreo reacţie alergică. Interiorul de asemenea m-a surprins atât prin materiale cât şi prin calitatea asamblării. Aşadar la Superb Combi m-am pregătit ca pentru pomul lăudat. Linia exterioară din punctul meu de vedere este categoric mai reuşită decât cea a berlinei.

Se califică într-un concurs de frumuseţe al versiunilor combi pe un loc fruntaş. Trecând peste cocktailul de agresivitate şi sobrietate a părţii frontale decoperi o caroserie fluidă, coerentă, fără să deranjeze cu nimic ochiul. Şi toate acestea datorită unei linii fluide şi simple, fără artificii de design inutile. Iar acest lucru contribuie şi la o diminuare a senzaţiei de masivitate deşi este unul dintre cele mai mari modele din clasă.

În concluzie Superb combi, deşi este un gigant, totuşi poate fi considerat unul dintre cele mai elegante versiuni break de pe piaţă. Am luat la test o Skoda Superb Combi 2.0 TDI în echiparea Elegance.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.