Space breaker: Opel Insignia ST 2.0 Turbo 4x4

Opel Insignia Sport Tourer nu mai reprezintă o noutate majoră pe piaţa din România, dar propulsorul de 2,0 litri turbo, cuplat la transmisia 4x4 de la Opel, mai ales în perioada de iarnă, este altă discuţie.

Space breaker: Opel Insignia ST 2.0 Turbo 4x4 Space breaker: Opel Insignia ST 2.0 Turbo 4x4

Din start trebuie precizat faptul că, nu are nici un sens să vă aşteptaţi la un consum de 4,0 litri/100 km, căci nu este cazul. Cilindreea mare înseamnă automat un consum mare pentru anumite buzunare, sau ponderat pentru altele. Atunci când temperatura de afară scade sub -10 grade Celsius, apropiindu-se de -20, computerul de bord poate înregistra şi un consum de 20 de litri/100 de km.

Odată cu creşterea temperaturii, în mod evident şi consumul de carburant scade. Per total, am înregistrat un consum de aproximativ 17 litri/100 km. Poate că această valoare pare mare dar, în condiţiile în care vorbim despre un motor de 2 litri, o cutie automată şi o tracţiune integrală, plus condiţii meteo grele, valoare nu mai surprinde putând fi considerată normală în condiţii de temperatură foarte scăzută.

Nu trebuie să uităm că vorbim despre o caroserie break care, de regulă, are ceva kilograme în plus. Avantajele acestui tip de caroserie se regăsesc în spaţiul imens al habitaclului, dar şi al portbagajului, spaţiu necesar unei familii numeroase.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.