Test cu Ford Focus 1.6 TDCi 115 CP

Cea mai echilibrată versiune a noii game Ford Focus este, fără îndoială, 1.6 TDCi de 115 CP. Iată impresiile ProMotor în urma testului cu acest motor diesel de pe noul Focus.

Test cu Ford Focus 1.6 TDCi 115 CP Test cu Ford Focus 1.6 TDCi 115 CP

De la început trebuie remarcat că noul Ford Focus arată, mai mult sau mai puţin, ca un Ford Fiesta mai mare. Ceea ce nu este rău, mai ales că vorbim de o "Fiesta" mai matură, dar şi de un Focus mai tineresc faţă de precedenta generaţie.

Partea frontală arată neobişnuit de agresivă, pseudo-fantele din spoiler amintind imediat de Ford Focus RS (super-hot-hatch bazat pe a doua generaţie Focus), însă farurile au o formă destul de puţin modificată faţă de Focus-ul precedent. Prin urmare, o evoluţie interesantă a noii generaţii, care păstrează o imagine de marcă puternică şi familiară în clasa compactă.

Spatele, în schimb, este total diferit faţă de Focus 2, care avea stopurile pe verticală şi un stil cam fad. Noul Focus vine cu o parte dorsală mult mai expresivă, cu o lunetă mică, un eleron destul de mare şi stopuri cu o formă complexă - e cam ciudată "prelungirea" acestora pe laterale, dar e singurul lucru care va da tonul la controverse.

Per total, noul Ford Focus are o alură foarte dinamică, suprafaţa vitrată laterală contribuind la impresia că vorbim, de fapt, de un fel de coupe-hatch. În afara stopurilor prelinse, pachetul Ford Focus 3 cred că va fi pe placul oricui îşi doreşte o compactă serioasă şi mai dinamică decât în mod obşinuit.

Să vedem ce modificări aduce interiorul noului Focus

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.