Test cu Skoda Octavia 1.4 TSI 140 CP. Saga familiei – volumul al III-lea

Autor: Oraan Mărculescu 12 apr. 2013 Test drive

Renumele berlinei ceheşti Skoda Octavia a ajuns la cote de-a dreptul impresionante în România dacilor şi a… Daciilor. Prima generaţie, bazată pe VW Golf 4, a fost de-a dreptul o revelaţie, căpătându-şi foarte repede porecla de ”Golful-ul accesibil”, iar a doua generaţie a venit cu un plus necesar de imagine şi eleganţă.

Cea de-a treia generaţie Skoda Octavia continuă trendul de emancipare şi îi oferă privitorului un tablou familiar, dar şi mai plin de muchii germanice decât până acum – lucru evident mai ales dacă mă raportez la faceliftul lui Skoda Octavia 2, ale cărei faruri rotunjite au lăsat acum locul unor blocuri optice simpliste şi cu o ”privire” aproape tăioasă.

Noua Octavia este mai mare decât predecesoarea cu doar 9 cm, dar silueta cu mai multe detalii germanice face Octavia III să se apropie destul de mult de prestanţa marii berline Skoda Superb (deşi nava amiral e mai lungă cu vreo 18 cm). Rămânând în cadrul grupului VAG, noua Octavia devine un pericol real pentru ”vărul” VW Jetta

Pentru o parte dintre cei care doresc o berlină de clasă medie (Octavia III fiind undeva la limita inferioară a acesteia) ar putea părea deranjante detaliile prea germanice – de exemplu, tăierea stopurilor şi muchiile care încadrează numărul de înmatriculare sau decuparea nu chiar fluidă a marginilor grilei frontale.

Însă Octavia nu şi-a propus nici înainte să le facă neapărat cu ochiul amatorilor de forme frumoase, aspectul robust ascunzând alte atuuri.

Cum este interiorul noii Skoda Octavia III, vedem PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide