Test-drive în Franţa cu Ford C-Max şi Grand C-Max

ProMotor a fost în Franţa la lansarea lui Ford, C-Max şi Grand C-Max. Aici am avut prilejul de a testa noile monovolume pe faimosul traseu Col de Turini.

Test-drive în Franţa cu Ford C-Max şi Grand C-Max Test-drive în Franţa cu Ford C-Max şi Grand C-Max

Noile MPV-uri Ford C-Max şi Ford Grand C-Max sunt modele derivate din conceptul Ford Iosis Max, a cărei înfăţişare mai sportivă şi în acelaşi timp elegantă este şi pe Fiesta, Kuga şi Mondeo. C-Max se adresează clienţilor dintr-o categorie de vârstă mult mai largă faţă de Grand C-Max care a fost creat special pentru utilizatorii tipici cu familie.

Platforma tehnică a lui Ford C-Max va fi folosită pentru două din cele cinci modele electrice pe care Ford a promis că le va lansa pe piaţă până la sfârşitul anului 2013. Ambele versiuni electrice, complet sau plug-in, se află acum în faza de dezvoltare.

Cele două monovolume vor dispune de noile motoare pe benzină Ford EcoBoost, de 1.6 litri cu puteri de 150 şi 180 CP. Aceste propulsoare vor fi instalate pe toată gama de modele compacte ale constructorului american, unul dintre atuurile noilor motoare fiind consumul redus de combustibil şi emisii scăzute de CO2.

Ford C-Max şi Grand C-Max rivalizaează cu modele precum Renault Scenic şi Grand Scenic dar şi cu Peugeot 3008 şi 5008. La prima vedere ar putea ţine piept destul de uşor acestor modele, ţinând cont că cele două monovolume compacte arată sportiv şi elegant datorită design-ului Kinetic.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.