Test în România cu noul Seat Leon FR 1.4 TSI 122 CP. Cu spirit nemţesc.

Seat a lansat in România şi cel mai aşteptat model al său, noul Leon. Cu un design nou, un comportament dinamic asemeni vărului său Golf 7, dar şi o serie de noi tehnologii, modelul spaniol este pregătit să lupte cu cei mai buni din clasa compactă.

Test în România cu noul Seat Leon FR 1.4 TSI 122 CP.  Cu spirit nemţesc. Test în România cu noul Seat Leon FR 1.4 TSI 122 CP. Cu spirit nemţesc.

In interior, un lucru este clar: planşa de bod şi consola au fost redesenate în întregime. Aşadar, gata cu ambianţa austeră a modelului anterior! Vorbim de un design care pune accent pe ergonomie, planşa de bord fiind orientată uşor către şofer, iar butoanele sunt accesate mai uşor datorită dimensiunilor mai mari.  

În partea superioară a bordului există un display cu touchscreen, uşor de utilizat şi cu un meniu intuitiv. Un pic deranjantă ar fi sensibilitatea acestuia, care uneori nu răspunde la comenzi dacă nu insişti cu o apăsare mai fermă.

În ce priveşte spaţiul interior, nimeni nu ar trebui să se plângă, nici măcar persoanele cu o înălţime de 1,85 metri. Şi aici mă refer şi la cei care vor sta pe bancheta din spate şi unde vor  putea călători confortabil, fără să întâmpine probleme cu spaţiul la cap sau la picioare.

Scaunul şoferului oferă o poziţie joasă, chiar sportivă aş spune, iar volanul este îmbrăcat în piele perforată şi oferă o priză bună, Spijinul lateral foarte bun al celor două scaune faţă te ţine bine atunci când te avetnurezi pe viraje. Dar atenţie, aceste detalii sportive vin la pachet numai cu nivelul de echipare FR.    

Faţă de modelul vechi, noul Seat Leon are acum un portbagaj mai mare cu 39 litri, adică un spaţiu util de 380 litri, de ajuns pentru a înghiţi două trolere şi câteva genţi mai mici de voiaj.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.