Test în România cu Volvo V60 T6 - Turbo tid!

Aşa spun suedezii “Este timpul pentru turbo!”. Aceasta este un Volvo perfect. Un V60 foarte frumos, foarte original în design şi supra-alimentat cum se cuvine. T6 AWD.

Test în România cu Volvo V60 T6 - Turbo tid! Test în România cu Volvo V60 T6 - Turbo tid!

Din păcate pentru România, defectul maşinii din acest test este calitatea ei din lumea civilizat-vestică. Este un break. Este limpede pentru orice ochi că un V60 este mai frumos decât un S60. Şi este la fel de limpede că break-urile sunt de mult timp la fel de manevrabile precum un sedan.

După cum am mai spus, şi mă văd nevoit să o subliniez, V60 va fi un eşec în România deoarece imaginea maşinii ideale pentru români oscilează între un SUV şi o limuzină. Degeaba acest V60 are tracţiune integrală şi portbagaj mare cât cel al unui SUV dacă nu are şi gardă la sol de jumătate de metru. La fel, degeaba este frumos dacă nu are "portbagaj" - asta în traducere din româneasca de baltă înseamnă - dacă nu este sedan. Din păcate vremurile pe care le trăim au fost martorele celor mai frumoase break-uri lansate vreodată şi încă o data, din păcate, românii sunt orbi la aşa ceva. Dacă V60 ar fi singurul Volvo cu tracţiune integrală comercializat aici, s-ar vinde ca pâinea caldă. Dar există XC60 deci superbul exemplar de test surprins aici în fotografiile noastre va fi doar o pasăre rară într-o ţară fără imaginaţie şi curaj.

Vorbesc despre curajul de a-ţi cumpăra maşina care îţi place nu cea care trebuie sau care place în jur. Sunt sigur că mulţi client din clasa V60-ului şi-ar lua aşa ceva dacă ar mai exista câteva pe la bloc. Dar cum asta nu se întâmplă, Volvo culege firmiturile lăsate în urmă de o turmă care ştie doar câteva cuvinte cu A, B sau M.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.