Test scurt cu Suzuki SX4

Autor: Andrei Nan 18 iun. 2013 Test drive

Suzuki SX4 a demonstrat de-a lungul timpului foarte clar atuurile ei, şi anume ideea de a combina avantajele unui SUV cu cele ale unei maşini mici, de oraş. Modelul nipon nu îţi dă nici o emoţie atunci când vrei să treci peste un obstacol de dimensiunile unei borduri să zicem, îţi oferă o manevrabilitate bună în jungla urbană graţie dimensiunilor reduse. Pe lângă toate acestea consumul de carburant, benzină în cazul nostru, nu este mare. Strict în mediu urban, consumul înregistrat de propulsorul de 1,6 litri a fost de 9 litri/100 km. Valoarea oficială a consumului în mediul urban este de 8,2 litri/100 km, deci valoare obţinută de noi este una mai mult decât satisfăcătoare.

În mediu combinat, consumul pe care l-am obţinut a fost de 6,8 litri/100 km. Însă aici există un amendament. Stilul de condus adoptat a fost unul relaxat, de concediu, fără a depăşii limitele legale, cu alte cuvinte am condus economic. Efectul condusului economic nu a întârziat să apară, valoarea oficială a consumului în mediu mixt este de 6,5 litri/100 km.

Dezavantajul acestei maşini este reprezentat de dimensiunile relativ reduse ale portbagajului (270 litri), o familie cu patru membri va avea probleme la capitolul bagaje, însă pentru escapade scurte în natură nu există nici o problemă. Un pic de spirit organizatoric şi mica problemă este rezolvată.

Hai să vedem şi care sunt ofertele financiare pe care cei de la Suzuki le oferă pentru SX4. Disponibilitatea Ediţiei Speciale SX4 NAVI. Această versiune (fiind maşina testată de noi) beneficiază de dotări suplimentare cum ar fi: sistem multimedia, vopsea metalizată, jante aliaj totul având un preţ special de 14.499 euro cu TVA. Iar dacă această variantă de echipare (NAVI) este achiziţionată prin programul Rabla 2013, preţul ajunge la 13.000 de euro cu TVA. Pe lângă dotările speciale, maşina  mai este echipată şi cu geamuri acţionate electric faţă/spate, volan reglabil pe înălţime, scaune faţă încălzite, scaun şofer reglabil pe înălţime, comenzi audio pe volan, airbag-uri frontale (şofer + pasager), airbag-uri laterale, airbag-uri cortină, ABS + EBD, ESP, Keyless-go.

În plus, versiunile 2WD şi 4WD disponibile, au discounturi ce pornesc de la 340 euro până la 1.550 euro (TVA inclus). Suzuki este printre puţinii producători care oferă garanţie fără limită de kilometri. Aşadar, Suzuki oferă pentru SX4 o garanţie de 5 ani fără limită de kilometri. Iar pentru o perioadă de 3 ani beneficiaţi şi de asistenţă rutieră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide