Test special: Adio BMW Seria 3 E90!

Noul Seria 3 a fost lansat oficial în România acum două zile. Seria 3 E90 este acum istorie şi poate fi cumpărat în siguranţă doar de la BMW Premium Selection. Aceasta este povestea ultimei mele luni petrecute la volanul unui E90 18d.

Test special: Adio BMW Seria 3 E90! Test special: Adio BMW Seria 3 E90!

Seria 3, limuzina de clasă medie premium a lui BMW este cel mai bine vândut model din istoria mărcii. El este construit încă din 1975 de atunci până astăzi fiind comercializate 12.5 milioane de unităţi în toată lumea. Anual, 30% din vânzările BMW sunt asigurate de limuzina de clasă medie care a reuşit o performanţă remarcabilă cu a cincea generaţie, cea de la care ne vom lua astăzi un rămas bun virtual.

E90, (indicativul folosit pentru acest penultim model) a fost comercializat în 1.97 milioane de unităţi la nivel mondia . Cifra de vânzări a României pentru E90 este, desigur, o mica glumă faţă de această valoare globală colosală. 2.500 de unităţi de E90 au fost vândute oficial în România iar cel mai bun an pentru model este acelaşi cu cel mai bun an pentru marcă în ţara noastră - 2007.

Foarte oficial vorbind, asta înseamnă ignorând miile de modele second hand intrate în posesia clienţilor români care se ştie foarte bine au un cult pentru maşina asta, cele mai comercializate versiuni au fost cele diesel în patru cilindri. Da, ştiu, şi voi aţi văzut atât de multe "M"-uri pe străzi încât vă închipuiaţi că vecinii voştri chiar au reuşit în viaţă...

Adevărul şi realitatea se contopesc aici şi sunt complet diferite de percepţia generală. Conform datelor furnizate de BMW România, mai mult de două din trei Seria 3 vândute au fost echipate cu un motor diesel de doi litri, asta în traducere înseamnă 318 şi 320d.

Acum două zile a fost lansat în România un nou Seria 3, cel mai modern, avansat-tehnologic, rapid dar şi ecologic din istorie. Nu puteam să facem trecerea la volanul său atât de bruscă mai ales că E90 a fost una din cele mai iubite maşini ale epocii de aur a economiei româneşti 2005 - 2008 dar şi una din cele mai îndrăgite maşini ale redacţiei noastre. O lună alături de Seria 3 E90 s-a încheiat astăzi. În pagina următoare, aştern concluziile.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.