Toyota Avensis Station Wagon – test promotor.ro

Autor: Cosmin Iordache 24 mart. 2009 Test drive

VEZI TOATE FAMILISTELE DIN TESTUL PROMOTOR.RO

Toyota Avensis - interiorPentru că vorbim de un vehicul care ar trebui să fie o casă mobilă, mai ales dacă ai mai mulţi copii mici şi bagaje pentru un drum lung, proporţiile interioare sunt cruciale.

Ampatamentul noului Toyota Avensis Station Wagon este de 2.700 mm şi este singurul aspect care nu s-a modificat de la precedenta generaţie. Totuşi, plusul de lungime exterioară se observă la consola spate, care delimitează un portbagaj de 543 de litri.

Prin rabatarea simplă a banchetei se obţine, însă, un volum uriaş de 1.690 litri. Pentru a fructifica toţi aceşti litri, Avensis vine cu un sistem inteligent de ancorare a bagajelor, dar surpriza nu se termină aici: sub podeaua portbagajului se mai află câteva compartimente, iar sub acestea se află roata de rezervă de dimensiuni reduse.

Toyota Avensis - spatii de depozitareDin punct de vedere al spaţiului am stabilit că Avensis are cu ce se lăuda, deci să trecem la alte lucruri care se văd şi se simt.

Materialul textil pare andurant la uzură şi murdărie şi este destul de plăcut, iar calitatea asamblării ireproşabilă. Un aspect care mi-a atras atenţia (şi care m-ar bucura dacă aş avea un copil mic şi năzbâtios) este calitatea plasticelor. Acestea arată foarte bine, au o textură interesantă şi, mai ales, îţi dau impresia de soliditate şi nu o să mă tem că juniorul le poate "sculpta" în momentele de plictiseală.

De asemenea, pentru a vedea dacă în locurile din spate toată lumea poartă centura de siguranţă, computerul de bord are funcţia de a afişa cine este imobilizat în scaun şi cine nu. Tot o dotare familistă, dar enervantă uneori, este închiderea centralizată ce blochează uşile atâta timp cât motorul este pornit, iar butonul de deblocare a uşilor este plasat în afara razei vizuale şi este singurul neluminat noaptea.

Confortul este însă optim, spaţiul fiind suficient pentru toţi pasagerii. Există spaţii de depozitare a băuturilor atât pentru locurile din faţă, cât şi pentru cele din spate. Un mare plus pentru cel aflat la volan este poziţia de condus, una joasă şi foarte relaxantă mai ales la drum lung.

Să vedem însă concret cum este să conduci noul Toyota Avensis SW şi cum se va simţi familia ta în timpul călătoriei

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide