Toyota Yaris Facelift – test in RO

Autor: Dan Vache 24 iul. 2009 Test drive

Au trecut trei ani de la lansare. De curând, Toyota a operat o serie de mici modificări la modelul de clasă mică Yaris. Schimbările au afectat atât aspectul exterior, cât şi pe cel interior. Modelul 2009 poate fi supranumit din acest punct de vedere Yaris facelift.

Corecţiile sunt însă destul de mărunte pentru a le observa de la prima ochire. Pentru un ochi obişnuit, ele vor trece nebăgate în seamă.Întâlnindu-mă pentru prima dată cu noul Yaris 2009, m-am prins greu că grila radiatorului este acum diferită. Calandrul e mai mic şi a fost redesenat. La fel şi spoilerul faţă.

S-au operat modificări şi la blocurile optice, dar a trebuit să caut în mapa de presă pentru a mă convinge că aşa este. Per total, schimbările la partea frontală sunt mai mult decât discrete. Din spate, cele mai evidente corecţii le-au primit stopurile cu LED-uri, cărora le-a fost adăugată o dungă albă.

La interior, cele mai evidente intervenţii le-a suferit levierul schimbătorului de viteze. Acesta este împrumutat de la Avensis şi dă un plus de clasă interiorului altfel destul de trist. Culorile închise domină habitaclul versiunii Luna pe care am avut-o la test.

Pe portiere şi pe volan se regăsesc câteva materiale mai deschise la culoare, care salvează cumva din tristeţea interiorului. Ca de obicei, Yaris este probabil maşina de clasă mică cu cele mai multe spaţii de depozitare.

Am numărat nu mai puţin de şase numai pentru locurile din faţă. Modelul Yaris 2009 aduce noutăţi şi în ceea ce priveşte gama de motorizări. Toate propulsoarele oferite se încadrează acum în zona de emisii poluante de sub 120 g CO2/km. Cel mai nou motor este cel pe benzină de 1,33 litri Dual VVT-i. Dezvoltă 101 CP şi oferă performanţe interesante pentru micul model Toyota.

Reprizele sunt OK, în oraş Yaris 1.33 achitându-se cu brio de îndatoririle sale. Accelerează suficient de rapid pentru o plecare îndrăzneaţă de la stop şi permite un consum decent de carburant. Motorul de 1,33 litri este asociat unei cutii de viteze cu şase trepte.

Gama de motorizări este completată de propulsorul de 1,0 litru (69 CP) şi de turbodieselul de 1,4 litri (90 CP). Preţul de vânzare pentru o Toyota Yaris 1.33 Luna este de 13.180 de euro şi include TVA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide