Volvo XC60 D5 – test în RO

Autor: Cosmin Iordache 30 iul. 2009 Test drive

Volvo XC60 vine cu preţuri cuprinse între 33.558 euro şi 46.565 euro cu TVA inclus. Noul model este disponibil în România cu patru versiuni de echipare, Base, Kinetic, Momentum şi Summum, existând trei motoare disponibile, două diesel şi unul pe benzină. Toate motorizările disponibile au tracţiune 4×4. Motorul de bază este un diesel de 2,4 litri, care dezvoltă 163 CP şi un cuplu maxim de 340 Nm. Cel de-al doilea propulsor diesel D5 este tot de 2,4 litri, însă are 185 CP şi un cuplu de 400 Nm. Singurul motor pe benzină (T5) este şi cel mai puternic propulsor disponibil pe XC60. Acesta dezvoltă 285 CP şi un cuplu 400 Nm dintr-o cilindree de trei litri.

Cea mai inovativă dotare cu care acest model vine dotat este City Safety, un ansamblu de sisteme de siguranţă menite să reducă accidentele, oferit pe toate versiunile ale lui Volvo XC60. Volvo a a considerat oportun să introducă City Safety în dotarea standard după ce studiile făcute de producătorul auto au arătat că 75% din toate coliziunile raportate se petrec la viteze de până la 30 km/h, iar în 50% din cazuri şoferul nu a frânat deloc înainte de coliziune, în principal datorită neatenţiei.

Modelul testat în nivelul de echipare Summum, cu toate dotările la care ai putea aspira din partea Volvo are un preţ de 43.002 € cu TVA. Preţul pare mare, dar dacă privim spre vitrinele concurenţei vom observa că, de fapt, nu este atât de mare şi cu siguranţă rivalii nu au atât de multe gadgeturi. Este adevărat poate există modele similare care oferă o putere mai mare şi prestaţii dinamice on-road mai convingătoare, dar cu siguranţă din punct de vedere al spaţiului şi al tehnologiei acest model este cea mai interesantă propunere.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide