Kia lansează în România noul SUV Stonic. Preţuri şi GALERIE FOTO

Kia participă la consolidarea segmentului B

Kia lansează în România noul SUV Stonic. Preţuri şi GALERIE FOTO Kia lansează în România noul SUV Stonic. Preţuri şi GALERIE FOTO

Kia participă la consolidarea segmentului B cu două noi modele: Rio şi Stonic. La sfârşitul lunii noiembrie acestea au fost lansate şi în România. Chiar dacă ele împart aceeaşi platoformă, atenţia a fost acaparată de noul SUV Stonic. Acesta intră pe piaţă aglomerată a SUV-urilor, unde se va bate cu rivali precum Captur, Citroen C3 Aircross sau T-Roc. 

Stonic este primul crossover de clasă clasă B(B -SUV) produs produs de Kia. La primul contact pe care l-am avut în cadrul scurtelor sesiuni de test drive, am constatat că este o maşină agilă, uşor de condus, confortabilă prin dimensiunile mari, prin garda la sol sporită şi prin vizibilitatea bună asupra traficului. 

Motorizarea care mi-a atras atenţia este versiunea 1.6 motorină. Cu ea am reuşit valori de 7.2 litri / 100 km în oraş, iar pe autostradă 6.8 litri / 100 km, deşi nu am menajat deloc pedela. Pe lângă acest diesel mai sunt disponibile trei versiuni pe benzină: 1.2 GLS de 84 CP cutie manuală cu 5 trepte, 1.4 GLS de 100 CP cutie manuală cu 6 trepte şi 1.0 T-GDI HP de 120 CP cutie manuală cu 6 trepte. 

Kia Stonic are un preţ de pornire de 13.709 euro cu TVA inclus. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.