Am condus noul Jaguar XJ în România

Jaguar a renunţat la clasicism cu noul XJ şi a îmbrăţişat viitorul digital. Avem în faţă versiunea hi-tech a unui simbol al luxului: cea mai mare berlină Jaguar.

Am condus noul Jaguar XJ în România Am condus noul Jaguar XJ în România

Jaguar XJ a fost şi este un simbol al luxului. O berlinălungă care a fost mereu unul din reprezentaţii spirituluiconservator britanic. Mereu cu un pas în urma concurenţeigermane în ceea ce priveşte calitatea, dar cu motoare excelente,vechea generaţie a fost un model excelent dar care nu reuşea săatragă prea mulţi din clienţii fideli mărcilor germane.

Designul prea clasic era unul din elementele care descumpănea unclient nou. De aceea, Jaguar a trecut printr-o întinerire a gameişi ultimul pe listă a fost lăsat clasicul XJ. Ian Callum,designerul Jaguar, s-a întrecut pe sine şi a reuşit o siluetăincredibilă pentru o limuzină de lux ce măsoară peste cinci metrilungime. Silueta aduce mai degrabă cu un coupe decât cu cea a uneiberline. Este elegantă şi impunătoare în acelaşi timp. A dispărutpisica clasică arcuită de pe capotă în favoarea unei sigleminimaliste amplasată în centrul calandrului din plasă cromată.Farurile sunt mici şi încruntate ceea ce îi conferă şi un lookagresiv. În spate, noul XK are forme controversate şi stopurialungite cu LED-uri.

Pe lângă versiunea testată de noi care are 5.122 mm lungime maiexistă şi o versiune cu ampatament mărit care are 5.247 mm lungime.Silueta este incredibilă şi maşina atrage multe priviri.Este fără îndoială una din cele mai frumoase maşini ce se potcumpăra în acest moment.

Există versiuni mai rapide ale noului XJ decât modelul nostru.Jaguar oferă atat motorul V8 benzină atât în varianta aspirată câtşi cea supraalimentată. Dar cele mai bine vândute versiuni suntcele cu motor diesel. Jaguar a înţeles asta, iar propulsorul de 2,7litri era o bună bază de plecare. Noul XJ foloseşte un V6turbodiesel de trei litri ce dezvoltă 275 CP şi 600 Nm! Acest motoreste asociat cu o cutie de viteze automată cu şase trepte.

Citeşte mai departe în pagina următoare »