Am testat noul Ford Ranger

Cu un obiectiv de 450 de unităţi vândute în 2012 Ford, a lansat în România noul Ford Ranger, o maşină uimitoare din toate punctele de vedere.

Am testat noul Ford Ranger Am testat noul Ford Ranger

Atunci când ne gândim la un pick-up, fără să vrem ne imaginăm o maşină robustă, necesară pentru căratul lucrurilor, rigidă, cu un interior spartan şi extrem de puţine elemente de siguranţă. Ei bine, noul Ford Ranger este clar o maşină robustă, surprinzător de confortabilă, nicidecum nu are un interior spartan şi este "burduşită" cu sisteme de siguranţă.


Punctele forte ale acestui model sunt exact acele lucruri care definesc un pick-up cu tracţiune integrală, conform datelor oficiale. Aşadar, în comparaţie cu concurenţa, noul Ford Ranger este superior la capitolele siguranţă (5 stele), sarcină utilă (1.309 kg), capacitate de tractare (3.350 kg), adâncimea vadului (800 mm) şi lungime (5.359 mm).


Ford Ranger este disponibil în trei tipuri de cabină (Simplă, RAP- Extinsă şi Dublă) oferind fiecărui client spaţiul de care are nevoie.Din start trebuie menţionat că versiunile echipate doar cu tracţiune spate vin dotate cu un diferenţial spate simplu, însă cele 4x4 sunt echipate cu diferenţial cu alunecare limitată. Toate maşinile de test au fost 4x4, deci cu diferenţial cu alunecare limitată. Prezenţa acestuia în lanţul cinematic al transmisiei oferă un avantaj atât la rularea pe asfalt, cât şi în teren accidentat. Pe drum normal, maşina se comportă exemplar,diferenţialul având o mare parte din "vină". Propulsorul diesel de 2,2 litri şi 150 CP transmite puterea foarte liniar, iar cuplu motorului se simte aproape pe întreaga plajă de turaţii.

Citeşte mai departe în pagina următoare »