Hyundai i30 facelift

Modelul de clasă compactă marca Hyundai a trecut de curând printr-un discret facelift. Câteva modificări estetice şi aceleaşi motoare fac din i30 o ofertă interesantă.

Hyundai i30 facelift Hyundai i30 facelift

Hyundai i30u este denumirea oficială purtată deversiunea cu facelift a modelului compact coreean. i30este sora modelului KIA cee'd. Cum aceasta a trecut printr-omodificare optică, nu se putea ca modelul i30 să rămânăneschimbat.

Hyundai i30 a fost mereu mai discret decât modelul KIA. Nicidupă facelift acest lucru nu s-a schimbat. Desigul actual nu seîndepărtează prea mult de aspectul iniţial al modelului. Astfelelementele care au suferit modificări sunt calandrul, spoilerulfaţă, pragurile laterale şi spoilerul spate. Cel mai uşoridentificăm un i30u prin aspectul proiectoarelor de ceaţă. Înainteaveau o formă rectangulară acum sunt rotunde. De asemenea, farurileau un fel de contur negru pe modelele superioare din gamă.Noutăţile nu se limitează însă numai la aceste capitole, ofertai30u integrând pachetul "Triple 5" ce constă în 5 ani de garanţieintegrală, transferabilă şi fără limită de kilometri, 5 ani deverificări tehnice periodice şi 5 ani de asistenţă rutierăgratuită.

Modelul testat de noi era în echiparea Comfort. Deşibine dotat, îi lipseau câtea elemente importante.

În primul rând, volanul şi schimbătorul de viteze erau dinplastic lipsind pielea cu care sunt îmbrăcate de obicei. Nu ar fifost o problemă, dacă plasticul ar fi fost de calitate. Însăplasticul din care era fabricat volanul era aspru şi neplăcut laatingere. Aspru pentru aderenţă dar parcă prea aspru. Parcă încercasă îmi comunice ceva, în limbaj Braile. La fel şi schimbătorul. Aprimit acum o măciulie mult mai mare. Cuplarea treptei de mersînapoi se face tot prin apăsarea butonului de sub levie. Plasticulînsă este la fel de prost ca cel din care este fabricat volanul.Deci, nu ezitaţi să optaţi pentru modelul superior care are volanşi schimbător legat în piele. Este un element de care te loveşti defiecare dată când te urci în maşină. Şi e păcat să nu fie decalitate, pentru că restul maşinii este chiar foarte ok.

Citeşte mai departe în pagina următoare »