Mercedes C Class Estate – TEST în RO

Autor: Cosmin Iordache acum 12 ani Test drive

Spate impozant şi elegantLa drum, Mercedes C200 CDI se lasă descoperit încetul cu încetul. La început ai impresia că este enervant de confortabil şi zgărcit cu senzaţiile sportive, dar treptat descoperi că nici nu îţi doreşti să forţezi nota şi te laşi cufundat în relaxare.

Propulsorul nu este un etalon de putere, furnizând 136 CP şi un cuplu de doar 270Nm, prin urmare cele 10.9 secunde necesare atingerii pragului de 100 km/h nu sunt tocmai spectaculoase. Dotat cu cutia automată în cinci trepte, modelul se pretează însă unei croaziere rutiere perfect şi se mulţumeşte cam cu 6 litri de motorină pentru 100 de kilometri parcurşi.

În curbe propulsia îi conferă acurateţe iar sistemul Agility Control contractă suspensia pentru a compensa ruliul sau o fandează, atunci când maniera de condus este relaxată. Ţinuta este exemplară pentru varianta Avantgarde, dotată cu o suspensie simţitor mai fermă şi un răspuns al direcţiei mai precis.

Mercedes un stil inconfundabilPe frânare gabaritul posterior al estate-ului se simte, dar traectoria este uşor controlabilă, ESP-ul corectează eventualele scăpări umane şi pedala răspunde în mod progresiv pentru a opri într-o distanţă de siguranţă.

Portbagajul are o capacitate de 485 de litri, în creştere cu 100 de litri faţă de generaţia precedentă, şi uimeşte prin finisaje, spaţiul destinat bagajelor fiind atent lucrat şi având chiar inserţii cromate. Din păcate bancheta nu se pliază complet oriziontal şi nu rezultă o suprafaţă perfect plană, cu toate că spaţiul obţinut este de 1.500 de kitri . Hayonul are o deschidere largă şi manevra de închidere poate fi realizată prin intermediul unui buton amplast pe marginea lui. Compartimentul bagajelor trebuie

Modelul testat de noi Mercedes C200 CDI Avantgarde are un preţ de catalog de cu TVA de 39.500 de euro, incluzând pachetul Avantgarde şi sistemul Parktronik. În concluzie putem vorbi de o alegere elegantă destinată celor care apreciază stilul sobru, dar trebuie să se achite de obligaţiile familiale şi sunt în căutarea versatilităţii

Pagini: 1 2Comentarii
Inchide