Opel Meriva - Test în România

În cazul noului model Meriva, invers faţă de o portieră normală. Şi asta pune un zâmbet pe feţele celor care vor să călătorească cu această maşină. Prima experienţă cu FlexDoors în România.

Opel Meriva - Test în România Opel Meriva - Test în România

Primul contact cu Meriva a fost în Germania la testulinternaţional. A fost prima experienţă cu portiereledenumite FlexDoors. Opel a reinventat "apa caldă" cuportierele care se deschid invers, dar a avut curajul să ofacă.

Uşile "suicide" era folosite pe scara largă în anii de începutai automobilului. Toate portierele de pe o maşină a vremii sedeschideau în acest mod. Apoi s-a renunţat la acest conceptdatorită limitărilor impuse de siguranţă din anii '50.

De curând doar mărci ca Rolls-Royce şi Mazda au mai avut curajulsă readucă acest gen de portiere în producţia de serie într-o formăsau alta. Opel însă le-a pus pe un model de serie mare.

Meriva este un succes în Europa pentru constructorul dinRusselsheim. Prima generaţie Meriva s-a vândut în peste unmilion de exemplare în cei şapte ani de existenţă. A doua generaţievrea să continue pe acest drum. Pentru a îşi menţine baza decumpărători din Europa, Meriva a crescut în dimensiuni. Este acummai mare dar îşi păstrează statutul de monovolum compact. Esteideală pentru o familie cu maxim patru persoane. Locurile din spatesunt culisabile şi rabatabile iar între scaunele din faţă avem oşină de aluminiu pe care se pot pune tot felul de accesorii. Încazul maşinii noastre de test, am avut o cotieră culisabilă iar subea un fel de tăviţă.

Dimensiunile exterioare o fac ideală în oraş. Pentru unmonovolum, te mişti foarte uşor şi poate fi parcată lejer oriundedatorită senzorilor de parcare faţă/ spate. Singurul lucrucare necesită un pic de obişnuinţă este ampatamentul lung de 2,6metri. Faţă de maşinile pe care le-am condus în Germania, modelulde 1,4 Turbo 120 CP experimentat în România avea o direcţie destulde grea. Excelentă la drum lung, în oraş îşi cere tributul laparcări. Poziţia la volan este un pic ciudată, parcă stai prea susfaţă de pedale. Dar te obişnuieşti după o zi la volanulMerivei.

Citeşte mai departe în pagina următoare »