Renault Laguna Coupe 2.0T BVA – Test în RO

Autor: Dan Vache 19 iul. 2009 Test drive

Grila fata foarte mareDe obicei nu-mi place să ating aspecte atât de supuse subiectivismului, precum designul, însă cred că vor fi foarte puţini oameni care mă vor putea contrazice. Renault Laguna Coupe este unul din cele mai frumoase modele ale constructorului francez şi acum este disponibilă la vânzare şi în România.

Chiar dacă la prima vedere ai crede că Renault este la prima încercare de model Coupe sportiv, trebuie să vă amintim că experienţa francezilor se întinde pe decenii, până la Renault Florida, o bijuterie pe patru roţi care şi astăzi ar pune în pericol strălucirea noilor modele, precum se poate vedea şi aici.

Noua Laguna Coupe a fost lansată oficial anul trecut la festivalul de film de la Cannes, după o lungă campanie de teasing, şi a ajuns în România în primăvare acestui an. Realizată pe platforma tehnică a lui Renault Laguna 3, noua Laguna Coupe preia designul conceptului omonim pentru a veni cu forme dinamice şi asemănări estetice cu mărci super sportive, precum Aston Martin.

Un coupe veritabilŞi, dacă tot am ajuns la capitolul sportivitate, din păcate, zvonurile despre o versiune RS au cam dispărut, criza spunându-şi poate cuvântul. În schimb, v-am prezentat de curând o Laguna DTM, cu forme cel puţin apetisante. Dar cu acest lucru se poate lăuda chiar şi versiunea de serie, testată de Promotor.ro în varianta de motorizare 2.0 litri turbo de 170 CP, cuplată în exclusivitate cu o transmisie automată.

Din punct de vedere stilistic, noua Renault Laguna Coupe atrage privirile prin grila faţă imensă şi farurile cu xenon oferite standard, plus stopurile cu LED-uri şi o evacuare dublă cromată. Nici partea laterală nu trece neobservată, profilul tipic de coupe sportiv fiind curat şi atrăgător.

Aşadar, diferenţele faţă de o Laguna 3 sunt semnificative. În interior însă…

 

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide