Renault Megane Coupe 1.6 16V (I) – EXTERIOR şi INTERIOR

Autor: Oraan Mărculescu 16 mai 2009 Test drive

VEZI TOT TESTUL PROMOTOR.RO CU NOUL RENAULT MEGANE

Megane Coupe - interior de MeganeDacă există cineva care s-ar  aştepta ca interiorul lui Renault Megane Coupe să diferere substanţial de al modelului în cinci uşi, îl rog să coboare cu picioarele pe pământ şi îi amintesc faptul că vorbim de platforme comune, reducerea costurilor, eficienţa în proiectare, etc.

Cu alte cuvinte, când te pui la volanul lui Megane Coupe nu ai nici o surpriză comparativ cu Megane hatchback: aceleaşi indicatoare inedite, aceeaşi atmosferă stilată şi graţioasă, aceeaşi consolă centrală, cu împărţirea logică a comenzilor, dar cu butoane prea mici şi cam îngrămădite, aceleaşi materiale bune calitativ şi care inspiră o atmosferă de maşină de clasă superioară. Ar mai fi ceva?

Da, avem, totuşi, şi o diferenţă pe care şoferul o va sesiza: scaunul este ceva mai sportiv faţă de Megane în cinci uşi, având o susţinere laterală mai bună. Iar, în interiorul ceasului analogic pentru turometru, mai găsim un mic indicator, care îţi recomandă momentul optim de schimbare a treptelor de viteză.

Bancheta ofera chiar trei locuriÎn rest, modificările majore sunt, bineînţeles, în spate. În primul rând, accesul este mai greoi, ca în orice altă maşină cu doar două portiere. Interesant, bancheta spate este ca în Megane hatchback, ceea ce, teoretic, oferă spaţiu pentru trei persoane, deşi, în practică, doar două vor avea cu adevărat loc. Spaţiul pentru genunchi este aproximativ la fel ca în versiunea hatchback, însă capul are mult mai puţin spaţiu. De preferat ca pe banchetă să stea doar prietene mignone…

De la portbagaj nu avem cum să ne aşteptăm să ofere un spaţiu prea mare – şi totuşi, nu m-am aşteptat nici să fie atât de spaţios. Dacă pentru o maşină coupe în general o valoare de maximum 300 litri pentru portbagaj este considerată bună, ce pot să spun în cazul lui Megane Coupe, care oferă 340 litri vizibili plus un compartiment de 30 litri sub planşeu? Ba chiar, dacă rabaţi bancheta (acelaşi proces cam anevoios, ca în cazul lui Megane hatchback), poţi pune şi placa de snowboard.

Singurul inconvenient, minor pentru un coupe, este marginea de încărcare foarte înaltă a portbagajului, aşa încât domnişoarele cu bagaje grele trebuie să se asigure că au cavaleri prin preajmă, gata să îşi ofere muşchii în ajutor.

Portbagajul lui Megane Coupe este cea mai mare surpriza: total 370 litri

Deci, până acum, e Renault Megane Coupe un coupe?

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide