Volkswagen Caddy Kombi 4Motion – Test Promotor.ro

Autor: Silviu Draganescu 26 mart. 2009 Test drive

VEZI TOATE FAMILISTELE DIN TESTUL PROMOTOR.RO

Ceasuri de bord simpleNu aţi uitat, nu? Vorbim de o maşină utilitară. Aşadar nu ar trebui să vă mire aspectul spartan. Avem doar plastice tari, finisări perfectibile şi, în general, o atmosferă destul de "gri". Şi la propriu, şi la figurat. Nici măcar nu avem o mochetă aşa cum întâlnim la un automobil.

Poziţia de condus este una destul de înaltă, dar oferă o vizibilitate foarte bună, graţie oglinzilor mari, dar şi geamului din montantul frontal, prin care, surprinzător, chiar se vede ceva.

Scaunul şoferului poate fi reglat în înălţime, dar volanul nu poate ţine pasul cu asemenea modificări, astfel încât se poate ajunge în cazul în care acesta blochează vizibilitatea ceasurilor de bord, simple şi colorate pe timp de noapte în clasicul roşu-albastru de la Volkswagen.

Spatiu foarte mare pentru capÎn interior, multe spaţii de depozitare: în plafon, pe bord, în bord, pe consola centrală sau în uşi. Lipsesc, însă, o cotieră centrală şi capacul de la torpedou.

În spate, spaţiul pentru pasageri este bine delimitat pentru fiecare în parte, însă ocupanţii de pe lateral nu beficiază de mâner de susţinere în plafon, care ar fi fost necesar, aşa cum vom putea vedea pe pagina următoare, la proba de drum.

Dacă la nivelul capului există suficient loc pentru o persoană oricât de înaltă, la nivelul picioarelor vorbim de o limitare destul de mare. Şi asta pentru că, opţiona,l se mai poate comanda un rând de scaune, astfel încât Caddy să poată acomoda chiar şi 7 persoane.

Din păcate, imensul spaţiu de depozitare din portbagaj se datorează în mare parte înălţimii foarte mari, astfel încât în varianta cu 5 locuri, chiar dacă rămâne mult spaţiu teoretic, acesta nu este suficient de lung pentru bagaje voluminoase. Dar acesta este un neajuns doar dacă veţi folosi Caddy mai mult pentru cărat echipamente decât pentru weekenduri cu familia.

Accesul la portbagaj se face prin intermediul unui hayon de foarte mari dimensiuni, destul de greu de acţionat de o reprezentantă a sexului frumos, de exemplu. În plus, necesită suficient de mult spaţiu de manevră în spatele maşinii.

Interior pragmaticNici uşa culisantă laterală nu merge chiar aşa de uşor de închis. Pentru o familie care va folosi destul de mult locurile din spate este recomandată achiziţionarea şi celei de a doua uşi laterale.

Concluzionând, la acest capitol putem afirma că Volkswagen Caddy Kombi beneficiază de un spaţiu interior mai mult decâ suficient pentru o familie normală, cu numeroase spaţii de depozitare şi locuri destul de bine delimitate pentru fiecare pasager. Totul într-o ambianţă pragmatică şi fără artificii estetice.

Cum se simt pasagerii la drum vedem pe pagina următoare.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide