Volvo XC60 D5 – test în RO

Autor: Cosmin Iordache acum 12 ani Test drive

La interior Volvo XC60 este, de asemenea, un Volvo. Designul este sobru, consola centrală are mai multe butoane, butonaşe şi comutatoare, decât o navă spaţială. De asemenea, trademark-ul Volvo, numit "consolă plutitoare" este regăsit şi la Volvo XC60. Ai nevoie însă de ceva timp pentru a te obişnui cu multitudinea de chestii care se apasă sau se rotesc din habitaclu, doar în zona volanului existând numai puţin de 15 butoane!

Materialele sunt de bună calitate, cu menţiunea că plasticele sunt cam tari, dar pielea este fină, însă combinaţia de negru cu galben nu mi s-a părut cea mai de bun gust alegere cromatică, mai ales că acel galben este şi foarte vulnerabil la murdărie. În schimb, scaunele rivalizează oricând cu cele de la Mercedes la capitolul efecte odihnitoare la drum lung. Poziţia la volan nu este exagerat de înaltă pentru un automobil care are o gardă la sol impresionantă (vezi pe pagina următoare).

Pe locurile din spate doi adulţi pot sta foarte relaxaţi, spaţiul la picioare fiind suficient. Un mic disconfort ar putea apărea din cauza geamurilor laterale care se îngustează vertiginos spre spate. Acest neajuns poate apărea şi la parcările cu spatele, luneta fiind destul de sus, iar montanţii destul de impozanţi. Acest neajuns ne aduce însă şi principalul remediu şi anume camera la mersul înnapoi şi senzorii de parcare. Această cameră ascunsă în hayon uşurează destul de mult treaba şoferului oferind o bună vizibilitate şi ghidând fidel şoferul prin intermediul unor marcaje.

Atunci când transmisia video se întrerupe, adică de la 15 km/h în sus, pe ecran poate fii activată navigaţia pe DVD. Ori nu am avut un DVD foarte bine actualizat, ori multe zone din România sunt încă necartografiate, cert este că m-am reg[sit de multe ori într-un pustiu digital, fără niicun indiciu asupra încotro să o iau. Acest lucru nu este neap[rat o problemă pentru pentru că portbagajul îţi permite să îţi iei destule bagaje şi provizii pentru o escapadă oricât de lungă, oferind 495 de litri. De asemenea, mărunţişurile se pot pierde prin multitudinea de spaţii de depozitare din interior, eu reuşind să îmi rătăcesc portofelul…

Cum merge XC60?

Pagini: 1 2 3Comentarii
Inchide