Am condus în premieră noul Citroen C4

Citroen şi-a lansat modelul cu care vrea să atace segmentul automobilelor compacte. Noul C4 vrea să convingă că Citroen s-a schimbat şi poate lupta de la egal la egal cu constructorii germani.

Am condus în premieră noul Citroen C4 Am condus în premieră noul Citroen C4

Designul exterior este convenţional. Noua parte frontală o înscrie în noua linie Citroen şi aduce un pic cu fratele mai mare C5. Deşi a crescut un pic în dimensiuni, noul C4 pare un pic mai compact decât modelul pe care îl înlocuieşte. C4 nu şochează cu nimic şi asta este un lucru bun în această clasă. C4 pare acum o maşină mai matură şi mai rafinată.

La interior, calitatea materialelor a crescut enorm. Pe modelele de top testate de noi, plasticele erau moi şi foarte plăcute la atingere. Interiorul este acum mult mai clasic, Citroen renunţând la bordul digital al vechiului model. Avem acum indicatoare de bord clasice dar şi indicatoare digitale integrate elegant. De exemplu: turometrul este digital dar are forma clasică rotundă. Citroen a mizat şi pe o customizare amplă a ambianţei. Schimbările le poate face chiar cel de la volan. Culorile din bord pot fi schimbate la simpla apăsare a unui buton de la un liniştitor alb până la un albastru electric. A dispărut, de asemenea, faimosul volan cu butuc fix. Citroen a motivat aceast decizie prin faptul că a salvat câteva kilograme în plus. Structura butoanelor s-a păstrat dar sunt amplasate acum pe un volan clasic. Au dispărut şi consola centrală înţesată de butoane mici şi a apărut o consolă cu un design elegant şi cu comenzi bine amplasate.

Pentru versiunile dotate cu cutia manuală robotizată, selectorul modului de condus este foarte mic. Acest lucru permite eliberarea unui spaţiu important între cei doi ocupanţi ai locurilor din faţă. Astfel, avem un spaţiu refrigerat ce poate primi doua sticle de apă amplasat chiar în faţa schimbătorului. La versiunile cu cutie manuală, acest spaţiu de depozitare nu există.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.