Exclusiv  Am testat noul motor diesel Mitsubishi

Mitsubishi Motors a construit primul diesel al mărcii în colaborare cu Mitsubishi Heavy Industries. Pe lângă noul ASX, Lancer Sports Sedan, Lancer Sportback şi Outlander au primit şi ele noile diesel-uri. Iată primele impresii după testul din Germania.

Am testat noul motor diesel Mitsubishi Am testat noul motor diesel Mitsubishi

4N1. Aceasta este marea noutate Mitsubishi pentru acest an, o noutate poate mai importantă decât noul ASX, despre care aţi putut citi primul test în ProMotor numărul 72. 4N1 este codul atribuit noilor motorizări diesel Mitsubishi, lansate pentru toată gama "importantă" actuală a constructorului japonez.Gama importantă este formată din modelele de acţiune ale lui Mitsubishi, modelele care se vând cel mai bine şi în jurul cărora se va întâmpla totul la Mitsu o bună perioadă de acum înainte. Vorbim despre Lancer sedan - Sports Sedan, în trei volume şi Lancer Sportback, în două volume şi despre proaspăt restilizatul Outlander. Desigur din această grupare de elită Mitsubishi face parte şi noul ASX.


De ce grupare de elită? Cifrele demonstrează că Mitsubishi vinde în Europa din ce în ce mai multe "passenger cars" şi crossovere şi de aceea accentul va fi pus de acum pe modelele din aceste segmente.
În Europa, momentan se comercializează aproximatic trei milioane de maşini de clasă compactă în fiecare an, iar Mitsu vrea o felie cât mai mare de aici. Bazându-se pe o clientelă fidelă formată din aproximativ 400.000 de clienţi de Carisma, Galant şi Lancer, Mitsubishi speră ca aceşti posesori de modele proprii să se transforme în clienţi de Lancer, Outlander sau ASX.


De ce este mai bine să ai motorul tău decât să împrumuţi unele? Este simplu. Este ca şi cum ai avea jucăriile tale în loc de unele împrumutate. Poţi să faci ce vrei cu ele, le modifici după bunul plac şi dacă se strică decizi fără probleme ce măsuri să iei. Astfel, motoarele 2.0 TDI sunt de acum istorie pentru gama Lancer şi Outlander, la fel şi diesel-ul de 2.2 litri al lui PSA de pe Outlander.


4N13 şi 4N14 sunt noile motorizări diesel pentru familia Lancer, respectiv Outlander iar lansarea lor oficială pe aceste maşini va avea loc cu ocazia Salonului Auto de la Paris. În România vor sosi imediat după aceea şi conform spuselor oficialilor japonezi, preţurile vor fi similare cu cele ale motoarelor pe care le vor înlocui.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.