Avion aproape business: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI

Cea de-a treia generaţie Opel Zafira, numită acum Zafira Tourer, mi-a lăsat o impresie foarte plăcută: este o familistă mult evoluată, dar vine şi cu noi idei originale pentru interior. În test, versiunea cu motorizarea diesel de top 2.0 CDTI.

Avion aproape business: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI Avion aproape business: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI

Pe plan european, Opel Zafira are deja o puternică reputaţie, prima generaţie apărută în 1999 introducând apreciatul sistem Flex7, o idee inedită pentru segmentul monovolumelor compacte cu 7 locuri. Din punct de vedere al aspectului, era o maşină cu un puternic aer familist, care arbora o imagine de marcă preluată de la Astra G.

A doua Zafira, apărută în 2005, reprezenta o evoluţie majoră la nivelul interiorului şi al amenajării celor 7 scaune, dar, din punct de vedere al exteriorului, era mai mult o evoluţie mizând pe forme angulare. Totuşi, Zafira rămânea o maşină cu un puternic stil familist, neavând sare şi piper - decât dacă apelai la pachetul OPC.

De ce ar avea nevoie un familist de o maşină încăpătoare, dar care să arate foarte dinamic? Nu prea pot răspunde la această întrebare, ba chiar poate părea ciudat să combini două trăsături antagonice. Totuşi, designerii Opel au decis că a treia generaţie Opel Zafira avea nevoie un "ceva" care să o facă mult mai atractivă de la prima privire.

VEZI DATELE DIMENSIONALE ALE NOULUI OPEL ZAFIRA TOURER

Iar noul Opel Zafira Tourer pot spune că îşi îndeplineşte sarcina cu brio: "faţa" de inspiraţie Ampera face maşina să arate impunător şi în conferă parcă prea multă agresivitate faţă de ce se aşteaptă cunoscătorii fenomenului Zafira. Suprafaţa vitrată laterală este foarte generoasă, cu o formă care inspiră clar dinamism, caracteristică exprimată şi de stopurile orizontale.

Deşi personal nu sunt neapărat un adept al maşinilor familiste, recunosc faptul că noul Opel Zafira Tourer nu m-a lăsat deloc indiferent, aspectul maşinii zgândădindu-mi curiozitatea şi spiritul mai sportiv, în ciuda faptului că, până la urmă, e un monovolum de 4,66 metri lungime şi cu o înălţime de 1,7 metri.

Dar cum a evoluat Zafira Tourer la interior?

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.