Kia Pro-cee’d

Autor: Dragoş Băltăţeanu 28 mart. 2008 Test in premiera

KIA Pro_cee’d este varianta în trei portiere a modelului KIA cee’d. Un constructor european probabil nu ar fi făcut prea multă vâlvă la lansarea versiunii cu trei portiere a unui model de clasă compactă. Pentru KIA, însă, este un pas important. KIA Pro-cee’d continuă ofensiva coreeană a mărcii pe piaţa europeană. Modelul cee’d s-a dovedit a fi un succes incredibil, mai ales pe piaţa românească şi nu numai.

Clienţii au lăsat la o parte faptul că marca coreeană nu prea are o imagine de marcă şi s-au lăsat convinşi de calitatea produsului, dotările excelente, garanţia fără egal şi preţurile imbatabile. Personal, nu cred că modelul Pro_cee’d va fi vândut la fel de bine ca fratele său cu cinci portiere pe piaţa autohtonă, dar acest lucru rămâne de văzut.

Vizual, Pro-cee’d nu arată de loc rău. Are accente de Audi A3 şi pare diferit de versiunea cu cinci portiere. Şi chiar este, fiind mai lung şi mai puţin înalt decât fratele cee’d. Portierele sunt lungi şi se deschid până la 70 grade, permiţând un acces facil la locurile din spate.

Portbagajul este mai mult decât suficient de mare, iar calitatea fabricaţiei este foarte bună pentru o maşină coreeană. Sună a clişeu, dar familia modelului cee’d este un corean european. Modelele sunt fabricate în Slovacia, într-o fabrică ultramodernă, localizată în oraşul Zilina.

Am condus KIA Pro_cee’d cu motorul de 1,4 benzină ce dezvoltă 109 CP. Motorul este puternic pentru cilindreea mică, deşi trebuie turat puternic pentru ca performanţele promise să fie livrate.

Reprizele în treaptă sunt slabe, pentru depăşiri fiind obligatoriu o retrogradare de treaptă de viteză, poate chiar două. Însă ţinuta de drum este surprinzător de bună datorită suspensiei spate independente.

KIA Pro_cee’d este o alegere ideală pentru clientul care îşi doreşte un automobil de clasă compactă cu un look sportiv, dar pentru care bugetul, garanţia şi serviciile after-sale nu sunt lucruri de ignorat. Pentru impresii complete de la testul cu KIA Pro_cee’d, urmăriţi numărul de aprilie al revistei ProMotor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide