Noile motorizări Turbo de 1.4 litri şi 2.0 litri de pe Opel Insignia

Opel ne-a invitat la Frankfurt pentru a testa noile propulsoare pe benzină de 1.4 litri şi 2.0 litri Turbo, de 140 şi respectiv 250 CP, disponibile de acum pentru gama Insignia.

Noile motorizări Turbo de 1.4 litri şi 2.0 litri de pe Opel Insignia Noile motorizări Turbo de 1.4 litri şi 2.0 litri de pe Opel Insignia

De când s-a lansat şi până astăzi, Opel Insignia s-a vândut în peste 400.000 de unităţi în Europa. Numai în prima jumătate a anului de debut, respectiv 2009, s-au vândut aproximativ 73.300 de modele, iar în primul semestru al lui 2011, nu mai puţin de 79.000 unităţi au fost livrate clienţilor.

Pentru a-i menţine succesul pe piaţă, constructorul german a adus câteva îmbunătăţiri limuzinei germane şi anume: motorizări noi, tehnologii de reducere a consumului şi funcţii premium care să ofere siguranţa şi confortul viitorilor posesori Insignia.

La capitolul motorizări, este vorba de propulsorul pe benzină de 1.4 litri Turbo ecoFLEX de 140 CP care vine să înlocuiască versiunea aspirată de 1.8 litri. Având o cilindree mai mică, acesta se laudă cu un consum de combustibil de numai 5,7 litri/100 km, cu 2 litri mai puţin decât predecesorul său, în timp ce emisiile de CO2 au fost reduse cu 45 g/km ajungând la 134 g/km. Cuplul a fost crescut şi el cu 15%, acum având o valoare de 200 Nm.

Cel de-al doilea motor este cel de 2.0 litri Turbo disponibil numai cu tracţiunea integrală care, în urma upgrade-ului suferit, dezvoltă 250 CP, cu 30 CP mai mult decât anteriorul. Bineînţeles că nici cuplul nu putea rămâne la aceeaşi valoare, aşa că acesta a fost mărit la 400 Nm.

Ambele motorizări sunt disponibile cu sistemul start/stop, standard pentru 1.4 litri Turbo şi opţional pentru 2.0 litri Turbo 4X4.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.